Εκδήλωση διαμαρτυρίας του Δήμου Αμμοχώστου για εκδήλωση Τούρκων στο Βαρώσι

File photo: ΚΥΠΕ




Μετά την έκτακτη συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου Αμμοχώστου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ο Δήμαρχος και τα μέλη που θα παραστούν σε αυτή, θα πορευθούν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας.

Εκεί θα κάνουν συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη, με τη συμμετοχή του Τούρκου Αντιπροέδρου και του Τούρκου Υπουργού Δικαιοσύνης.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι στην έκτακτη συνεδρία που θα αρχίσει στις 15.45 θα λάβουν ειρηνικές μεν, δυναμικές δε αποφάσεις. Ανέφερε ότι ήδη έχουν αποστείλει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στον ΓΓ του ΟΗΕ και τα μόνιμα μέλη του ΣΑ των ΗΕ.

Αναμένουν επίσης, πρόσθεσε, τον καθορισμό ημερομηνίας συνάντησης με την Ειδική Εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

«Οι ενέργειες που γίνονται από την πλευρά της τουρκικής Κυβέρνησης και τους εγκάθετούς της στα κατεχόμενα έχουν διπλό σκοπό, βάζουν βόμβα στην προοπτική των συνομιλιών μετά τις «εκλογές» στα κατεχόμενα και στηρίζουν την «υποψηφιότητα» των Τατάρ και Οζερσάι», είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ χθες, ο κ. Ιωάννου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΘΝΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Αυτό είναι το νέο λιμάνι της Λάρνακας: Μαρίνα, ξενοδοχεία, πύργοι και πισίνες [photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: