Εγκαίνια για τη Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα 2020

O Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου μετά τη λήξη της τελετής των εγκαινίων, επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα της Έκθεσης και συνομίλησε με όλους τους Εκθέτες, με Πρέσβεις ξένων χωρών, μαθητές, γονείς και άλλους επισκέπτες της Έκθεσης. ΚΥΠΕ / ΓΤΠ – Χρίστος Αβρααμίδης




Τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα 2020», στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου στη Λευκωσία (Περίπτερο 6), τέλεσε χθες ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών της Έκθεσης (Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηρίου, Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου και Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου), Πρέσβεις ξένων χωρών, εκλεκτοί προσκεκλημένοι και επισκέπτες της Έκθεσης.

Σε χαιρετισμό του, ο Υπουργός Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, εξήρε τη σημασία διεξαγωγής της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα 2020», για έκτη συνεχή χρονιά, αναφέροντας ότι η εν λόγω Έκθεση αποτελεί ένα σημαντικό εκπαιδευτικό γεγονός το οποίο έχει πλέον μετατραπεί σε ένα επιτυχημένο θεσμό για τη χώρα μας, χάριν στην επιτυχημένη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.

Ανέφερε επίσης, ότι αυτή η διοργάνωση συμβάλλει στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) που αφορούν στην παροχή κατάλληλης Εκπαιδευτικής και Επαγγελματικής Συμβουλευτικής που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τόσο των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αποτελούν το μελλοντικό ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας, όσο και των αποφοίτων των Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης και άλλων ενδιαφερομένων για θέματα επαγγελματικής αποκατάστασης και κατάρτισης, αλλά και για θέματα που αφορούν στη συνέχιση των ακαδημαϊκών τους σπουδών.

Γι’ αυτό το λόγο, σημείωσε, το ΥΠΠΑΝ συμμετέχει στην Έκθεση με δικό του Περίπτερο και έχει μεριμνήσει ώστε, σε σχολικό χρόνο, τελειόφοιτοι μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών από όλες τις επαρχίες της Κύπρου να επισκεφθούν την Έκθεση με τους Καθηγητές τους.

Ο Υπουργός, ευχαρίστησε όλους Εκθέτες της φετινής διοργάνωσης, τους συνδιοργανωτές της Έκθεσης, τις Διευθύνσεις του ΥΠΠΑΝ που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της φετινής διοργάνωσης, τους μαθητές της Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας Μακάριος Γ’ και στους φοιτητές των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, οι οποίοι έχουν αναλάβει την ετοιμασία ανοικτής δεξίωσης που ακολούθησε στο περίπτερο του ΥΠΠΑΝ, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της φετινής διοργάνωσης.

Εξάλλου, μετά τη λήξη της τελετής των εγκαινίων, ο Υπουργός επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα της Έκθεσης και συνομίλησε με όλους τους Εκθέτες, με Πρέσβεις ξένων χωρών, μαθητές, γονείς και άλλους επισκέπτες της Έκθεσης, δείχνοντας και έμπρακτα τη στήριξή του στην εν λόγω διοργάνωση.

Η Έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020, και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, από τις 2 μ.μ μέχρι τις 8 μ.μ.

ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Διαβήματα της Λευκωσίας προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το Spitfire: Οι Τούρκοι παρενόχλησαν συνεργεία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: