Εγκαταστάσεις για καραντίνα 1.000 ατόμων, θα διαθέσει το Αμερικανικό Πεντάγωνο σε τέσσερις βάσεις

Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Μαρκ Έσπερ ομιλεί σε Αμερικανούς στρατιώτες. Photo By: Marine Corps Lance Cpl. Isaiah Gomez




Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ενέκρινε αίτημα συνδρομής του υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών για τη στέγαση 1.000 ατόμων.

Το εν λόγω άιτημα αφορά την πιθανότητα να μπουν σε καραντίνα “υπόπτα” άτομα μετά την άφιξή τους από το εξωτερικό λόγω του κοροναϊού.

Σε ανακοίνωση, το Πεντάγωνο αναφέρει ότι το υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών ζήτησε από το υπουργείο ‘Αμυνας να διαθέσει αρκετές εγκαταστάσεις όπου θα μπορούν να “φιλοξενηθούν τουλάχιστον 250 άτομα σε ατομικά δωμάτια” έως τις 29 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το προσωπικό του Πενταγώνου θα παρέχει μόνο υπηρεσίες υποστήριξης στις στεγαστικές ανάγκες, ενώ το υπουργείο Υγείας θα είναι υπεύθυνο για όλη τη φροντίδα και τη μεταφορά.

Προστίθεται ακόμη ότι τέσσερις στρατιωτικές εγκαταστάσεις επιλέχθηκαν σε περίπτωση που ζητηθούν, ανάμεσά τους δύο στην Καλιφόρνια, μία στο Κολοράντο και μία στο Τέξας.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Απαλλάσσεται μετά από διαδικασία-παρωδία: Η δίκη του Τραμπ αναμένεται να τερματιστεί την Τετάρτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: