Έφθασαν στη Γερμανία από την Ουχάν της Κίνας 130 Γερμανοί και Ευρωπαίοι πολίτες

Στη στρατιωτική βάση Suedpfalz στο Germersheim, από όπου και η φωτογραφία με τις προετοιμασίες των Γερμανών, θα μεταφερθούν μετά τη Φρανφούρτη οι επιβάτες της πτήσης από τη Ουχάν για να εξεταστούν για τον κορωνοϊό. EPA/MAXIMILIAN VON LACHNER




Αργά το απόγευμα του Σαββάτου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης το αεροσκάφος της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας που μετέφερε από την πόλη Ουχάν της Κίνας 130 Γερμανούς και άλλους Ευρωπαίους πολίτες.

Κανείς από τους επιβάτες αυτούς δεν φαίνεται να ασθενεί από την νόσο του κορωνοϊού, παρόλα αυτά είχαν παρθεί ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά μέτρα.

Και διπλωματικό επεισόδιο με Μόσχα

Κατά την επιστροφή του αεροσκάφους από την Κίνα στη Γερμανία, προκλήθηκε διπλωματική κρίση, καθώς οι ρωσικές αρχές -παρότι αρχικά είχαν δώσει άδεια για ανεφοδιασμό του αεροσκάφους με καύσιμα σε αεροδρόμιο της Μόσχας- τελικά δεν επέτρεψαν σε αυτό να προσγειωθεί στο ρωσικό αεροδρόμιο.

Έτσι το γερμανικό αεροσκάφος αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία και να προσγειωθεί τελικά για ανεφοδιασμό καυσίμων σε αεροδρόμιο του Ελσίνκι. Μετά την προσγείωση του αεροσκάφους οι 130 επιβαίνοντες εξετάστηκαν από ειδικό ιατρικό προσωπικό που είχε λάβει όλα τα μέτρα που προβλέπονται.

Σε καραντίνα 14 μέρες

Το σύνολο των επιβατών θα μεταφερθεί απόψε το βράδυ σε νοσοκομείο της Φρανκφούρτης και αύριο -και πάλι με πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα- θα οδηγηθεί σε στρατόπεδο της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας, όπου και θα παραμείνει σε καραντίνα και αυστηρή ιατρική παρακολούθηση για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 14 ημερών.

Μέχρι στιγμής συνολικά στη Γερμανία υπάρχουν επτά κρούσματα του κορωνοϊού, έξι ενήλικες και ένα παιδί. Πρόκειται για άτομα που εργάζονταν σε εταιρεία εισαγωγής αυτοκινήτων στη Βαυαρία και προσβλήθηκαν από τον ιό μετά από επίσκεψη Κινέζας συναδέλφου τους.

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος
Βερολίνο / Γερμανία

Ασία και ΗΠΑ κλείνουν τα σύνορα λόγω κοροναϊού: Για “ανώφελο πανικό” μιλάει η Κίνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: