Διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19 που έφτιαξαν στις ΗΠΑ δεν λειτουργούν σωστά

File Photo: Σε 333 ανέρχεται ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του κοροναϊού στην βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας. EPA, WANG YANBING CHINA OUT




Τα διαγνωστικά τεστ για τον νέο κοροναϊό Covid-19 που ανέπτυξαν και έθεσαν στη διάθεση άλλων χωρών τα CDC στις ΗΠΑ,

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανέπτυξαν ένα διαγνωστικό τεστ και άρχισαν στις 5 Φεβρουαρίου να το στέλνουν σε πιστοποιημένα εργαστήρια στις ΗΠΑ (και στις 50 Πολιτείες) ώστε να επιταχυνθεί ο εντοπισμός των κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο.

Όμως, κατά τη διαδικασία επαλήθευσης των τεστ διαπιστώθηκε ότι μπορεί να έδιναν μη καταληκτικά αποτελέσματα, ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. «Ορισμένες Πολιτείες έλαβαν μη καταληκτικά αποτελέσματα από τα εργαστήρια», εξήγησε η Νάνσι Μεσονιέρ, η διευθύντρια του τμήματος αναπνευστικών παθήσεων. «Πιστεύουμε ότι το ένα από τα τρία αντιδραστήρια δεν λειτουργεί ομαλά. Για αυτό το ξανακατασκευάζουμε», πρόσθεσε.

Την Τρίτη η αμερικανική κυβέρνηση ανέφερε ότι 36 χώρες παρήγγειλαν αυτά τα τεστ. Με το κάθε σετ μπορούν να εξεταστούν 700-800 δείγματα. Αφού αρχικά ανέφεραν ότι είχε αρχίσει η αποστολή των σετ στα διεθνή εργαστήρια, τα CDC είπαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη, εξαιτίας του προβλήματος που εντοπίστηκε στις ΗΠΑ.

Προς το παρόν, όπως συμβαίνει και από την αρχή της επιδημίας, όλα τα τεστ στις ΗΠΑ γίνονται στην Ατλάντα, στην έδρα των CDC.

Μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ έχουν εντοπιστεί 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-2019.

Με πληροφορίες AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Στα 9 αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 στη Βρετανία ανακοίνωσαν οι Αρχές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: