Δεν περνά στα κατεχόμενα ο πρίγκιπας Κάρολος: Ζητά συνάντηση στη νεκρή ζώνη με Ακιντζί και Αναστασιάδη, γράφει η”Ντιαλόγκ”

File Photo: Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος.. EPA, Chris Jackson




Υπό τον τίτλο «Ιδού, ούτε αυτό έγινε», η τουρκοκυπριακή εφημερίδα “Ντιαλόγκ” γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι, ο Πρίγκιπας Κάρολος ζήτησε, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, να συναντηθεί με τους δύο ηγέτες στην νεκρή ζώνη αντί να περάσει στα κατεχόμενα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγος του, που θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Κύπρο από την Τετάρτη 18 μέχρι το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, θα επισκεφθούν τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό και θα έχουν σειρά επαφών εκτός από Λευκωσία, στην Λάρνακα και στο Τρόοδος».

  • Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, δεν μπόρεσε να παρθεί ακόμη καταφατικά απάντηση αν θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του στην «βόρεια Κύπρο».
  • Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Πρίγκιπας Κάρολος πρότεινε να συναντηθεί “με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη στην νεκρή ζώνη, αντί να περάσει στα κατεχόμενα”.

Διπλωματικές πήγες ανέφεραν ότι, “αν δεν υπήρχε η συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό θα μπορούσε να γίνει η συνάντηση στη νεκρή ζώνη αλλά δεν είναι αποδεκτό να συναντιέται με τον ένα ηγέτη από τις δύο κοινότητες με το αξίωμα του και τον άλλο να τον προσκαλεί στην νεκρή ζώνη”, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Η Τουρκία λέει ότι δεν έχουν «καμία αξία» οι κυρώσεις της ΕΕ για τις παράνομες γεωτρήσεις: Κι όμως έχουν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: