«Δεν υπάρχει σχεδιασμός για αναβολή ή ματαίωση» των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω κοροναϊού

File photo: Παρά τις κατηγορηματικές αρνήσεις της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, το Reuters αποκαλύπτει ότι εξετάζονται σενάρια αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων. Photo via ΑΠΕ-ΜΠΕ




Διαψεύδοντας κάθε σχετική «ανεύθυνη φημολογία», ο Γιοσίρο Μόρι, ξεκάθάρισε ότι ο Covid-19 δεν θα επηρεάσει την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν στο Τόκιο από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου 2020.

«Δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για αναβολή ή ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Θέλουμε να συνεργασθούμε με την κυβέρνηση και να δράσουμε ήρεμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής «Τόκιο 2020», στο περιθώριο συνάντησης με ανώτερους αξιωματούχους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης με τα μέλη της ΔΟΕ, η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κοϊκε, υποσχέθηκε να εφαρμόσει «αυστηρά μέτρα» για την προστασία του πληθυσμού από τον Covid-19 στην πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Ολυμπιακού Χωριού του Τόκιο, Σαμπούρο Καβαμπούτσι, δήλωσε στην συνάντηση, πως ελπίζει ότι θα αυξηθεί η υγρασία στον αέρα προκειμένου να εξαλειφθεί ο ιός. «Έχουμε την εποχή των βροχών που θα μπορούσε να νικήσει τον ιό», είπε χαρακτηριστικά.

  • Μόλις 161 ημέρες πριν από την Τελετή Εναρξης, της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, τίθενται συχνά ερωτήσεις σχετικά με ενδεχόμενη αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, εάν ο κοροναϊός, που ονομάσθηκε Covid-19, εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ασία.

Ο πρώτος θάνατος στην Ιαπωνία, ανακοινώθηκε την Πέμπτη (13/2) από τις Αρχές και πρόκειται για μια 80χρονη γυναίκα σε περιοχή κοντά στο Τόκιο. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές, εάν ο κορωναϊός ήταν η άμεση αιτία θανάτου.

Η επιδημία της ιογενούς πνευμονίας, γνωστή σήμερα ως Covid-19, έχει ήδη προκαλέσει την αναβολή μιας σειράς αθλητικών εκδηλώσεων στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των προολυμπιακών τουρνουά, αλλά και του Γκραν Πρι της Φόρμουλα Ενα, που επρόκειτο να γίνει στη Σανγκάη.

Η Ιαπωνία απαριθμεί σήμερα, σχεδόν τριάντα θετικές περιπτώσεις στην επικράτειά της. Επιπλέον, μολύνθηκαν 218 επιβάτες κρουαζιερόπλοιου στην Ιαπωνία, σύμφωνα με μια τελευταία καταμέτρηση την Πέμπτη (13/2).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τόκιο, Ιαπωνία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: