Δεν εμπλεκόμαστε στα εσωτερικά των Τουρκοκυπρίων διαμηνύει ο Χριστοδουλίδης

File Photo: Στη Διάσκεψη του Μονάχου, ο κ. Χριστοδουλίδης είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αμερικανό Γερουσιαστή, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Πηγή: ΚΥΠΕ




Δεν εμπλεκόμαστε στα εσωτερικά ζητήματα των Τουρκοκυπρίων, διαμήνυσε από το Μόναχο και την 56η Διάσκεψη για την Ασφάλεια, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ, είχε σειρά συναντήσεων με ομολόγους του από το Κουβέιτ, την Αλβανία, το Ιράκ, τον Λίβανο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ είχε και ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αμερικανό Γερουσιαστή, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Σε ερώτηση που έθεσε στον Υπουργό Εξωτερικών το ΚΥΠΕ αναφορικά με τις πολιτικές διεργασίες στα κατεχόμενα, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «θέλω να πω δημόσια πως δεν εμπλεκόμαστε στα εσωτερικά ζητήματα των Τουρκοκυπρίων. Οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο να εμπλέκεται ο οποιοσδήποτε –είτε εμείς ως συμπατριώτες τους, είτε τρίτη χώρα- στα εσωτερικά τους.

Εκείνο που θέλω να αναφέρω είναι πως ευελπιστούμε πως ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, που θα προκύψει από τη διαδικασία τους επόμενους μήνες, θα είναι θιασώτης της λύσης μιας διζωνικής ομοσπονδίας και υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών το συντομότερο δυνατό, εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά».

Να σημειωθεί πως ο ΥΠΕΞ,  Νίκος Χριστοδουλίδης συνοδεύονταν στη Διάσκεψη του Μονάχου από τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βερολίνο, Ανδρέα Χατζηχρυσάνθου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Παντελής Βαλασόπουλος
Γερμανία, Μόναχο 

Πρόκληση άνευ προηγουμένου στην Αμμόχωστο με… σόου του Φουάτ Οκτάι και της κουστωδίας του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: