Χρειαζόμαστε συνολική ευρωπαϊκή λύση για τα ελληνικά νησιά, λέει η Γερμανία, αλλά ακόμα μόνοι είμαστε…

File Photo: Τμήμα του καταυλισμού της Μόριας. ΥΠΕΣ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ




Στην αναγκαιότητα συνολικής ευρωπαϊκής λύσης για το προσφυγικό/ μεταναστευτικό, αναφέρθηκε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια της κυβερνητικής ενημέρωσης που αφορούσε στην κατάσταση στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι «όπως έχει αναφέρει από τα Χριστούγεννα ο Υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, στο θέμα αυτό χρειαζόμαστε μια συνολική ευρωπαϊκή λύση. Είμαστε σε επαφή με όλους τους εταίρους στην ΕΕ, αλλά και την κροατική Προεδρία».

Στο ζήτημα αυτό, πρόσθεσε, «δεν έχει αλλάξει κάτι στις θέσεις μας».

Να σημειωθεί πως σε χθεσινές του δηλώσεις ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ, ανέφερε πως το προσφυγικό-μεταναστευτικό θα είναι στις κορυφαίες προτεραιότητες της γερμανικής Προεδρίας στην ΕΕ.

Στα σχέδια του Γερμανού ΥΠΕΣ περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου, έτσι ώστε να μην είναι αναγκαστική η παραμονή στις χώρες πρώτης εισόδου –όπως η Ελλάδα.

Επίσης σύμφωνα με τον Ζεεχόφερ θα δοθεί έμφαση στην πιο αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών της ΕΕ, με ενίσχυση της Frontex, αλλά και η εφαρμογή κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ Παντελής Βαλασόπουλος
Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Νέο μήνυμα Μουτζούρη στην κυβέρνηση για προσφυγικό: Σφάλετε, βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: