Χωρίς επιπτώσεις στην αντιαεροπορική μας άμυνα η αποστολή Patriot σε Σ.Αραβία, λέει ο Παναγιωτόπουλος

File photo: O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦEIO ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR




Η αποστολή Patriot στη Σαουδική Αραβία δεν θα έχει αρνητική επίπτωση στην αντιαεροπορικήκάλυψη της χώρας και επιπρόσθετα θα προβάλλει διεθνώς την αεροπορική ισχύ της πατρίδας, επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στην απάντηση του σε σχετική ερώτηση του  προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Το οπλικό σύστημα (Ο/Σ) Patriot, αποτελεί τμήμα ενός πολυδιάστατου πλέγματος των μέσων που συνθέτουν την αεράμυνα της χώρας, τα οποία είναι τοποθετημένα κατάλληλα, ώστε η οποιαδήποτε προσωρινή απουσία ενός εξ’ αυτών να μην έχει αρνητική επίπτωση στην αντιαεροπορική μας κάλυψη, ενώ παράλληλα επιδιορθώθηκε ένα επιπλέον σύστημα. Επιπρόσθετα, η μετάβαση της Μοίρας Patriot στη Σαουδική Αραβία θα προβάλει διεθνώς την αεροπορική ισχύ της πατρίδας μας».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθυμίζει ότι «το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία, στο πλαίσιο των Διεθνών Συμμαχιών, συμμετέχει σε αποστολές, όποτε αυτό κρίνεται σκόπιμο, με γνώμονα την διεθνή παρουσία της χώρας και την περαιτέρω ανάδειξή της ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στο ευρύτερο γεωστρατηγικό περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση, στις απορρέουσες τεχνικές συμφωνίες, λαμβάνονται υπ’ όψιν, πάντοτε και πρωτίστως, τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Το υΕΘΑ διαψεύδει ότι ο Παναγιωτόπουλος διέψευσε Ερντογάν για τα Ίμια: Απόλυτος μύλος

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: