Χοντρό φάλτσο του Γερμανού ΥΠΕΞ: Ανακάλυψε θετικό ρόλο της Αγκυρας στην κρίση της Λιβύης

File Photo: Ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Χάϊκο Μάας. EPA/ALEXANDER POHL / POOL
H ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου ZDF δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Οι ΥΠΕΞ συσκέπτονται για το Λιβυκό» και υπότιτλο «Στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου οι Υπουργοί Εξωτερικών θέλουν να συνεχίσουν την προσπάθεια εξεύρεσης   λύσης   για   τον   εμφύλιο   πόλεμο τη Λιβύη».

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Χάικο Μαας, εξήρε τον ρόλο της Τουρκίας στον αγώνα εξεύρεσης ειρηνικής λύσης για τη Λιβύη. Βεβαίως η Τουρκία δεν παίζει κανένα θετικό ρόλο, αντίθετα έχει βοηθήσει στην εξάπλωση του εμφυλίου πολέμου;

Η   Άγκυρα είναι σημαντικός εταίρος στις προσπάθειες να επιτευχθεί από την εκεχειρία στη Λιβύη «μια διαρκής και αποτελεσματική ανακωχή», δήλωσε ο κ. Μάας μετά από συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο περιθώριο της Διάσκεψης στο Μόναχο.

Όπως αναφέρεται, την τελευταία μέρα της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου συνέρχονται περίπου δώδεκα ΥΠΕΞ και εκπρόσωποι διεθνών οργανώσεων, για να συσκεφθούν εκ νέου για την κρίση στη Λιβύη. Στη σύνοδο αναμένεται να εξεταστούν και οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής του Βερολίνου για τη Λιβύη και στην καλύτερη περίπτωση οι συμμετέχοντες θα ήθελαν να στείλουν στον κόσμο ένα σήμα ενότητας. Θα προεδρεύσουν της συνόδου ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας και ο εντεταλμένος των ΗΕ για τη Λιβύη  Χασάν Σαλαμέ.

«Το θέμα τώρα είναι να εφαρμόσουμε σιγά-σιγά όσα αποφασίστηκαν στο Βερολίνο», δήλωσε ο κ. Μάας. Σε αυτά περιλαμβάνονται, εκτός από την εκεχειρία, και η τήρηση του εμπάργκο όπλων και η συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ των μερών του εμφυλίου πολέμου.

Ο κ. Μάας τόνισε ξανά τη σημασία της εμπλοκής της ΕΕ στη διένεξη της Λιβύης. Αν η ΕΕ δεν εμπλακεί εντονότερα, θα υπάρξει στο τέλος μια δεύτερη Συρία, δήλωσε ο κ. Μάας. Η εμπλοκή στη Λιβύη είναι μάλιστα τόσο μεγάλη, γιατί διδάχτηκαν όλοι από τη διένεξη στη Συρία, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Επικρίνει την Τουρκία που στέλνει τρομοκράτες στην Λιβύη, ο ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal