Χάνει το δίκιο του ο κ. Μουτζούρης όταν βρίζει τον Πρωθυπουργό: Κοιμούνται ενώ η απειλή για την Ελλάδα είναι ένα γεγονός…

File Photo: Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, και πορεία που κατέληξε στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με αίτημα την άμεση αποσυμφόρηση της Λέσβου και την αποχώρηση των ΜΑΤ, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Έχει αποδειχθεί πως όσοι αντιστέκονται στους φανατισμούς και στους φανατικούς, αλλά και στα κομματικά μασκαραλίκια, ανήκουν στη μειοψηφία. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι στη λάθος πλευρά της (όποιας) ιστορίας. Αντίθετα. Απλά οι ακραίοι, όλων των πλευρών, είναι περισσότεροι από τους συνετούς.

Έτσι, λοιπόν, ας το πούμε από την αρχή: Όχι, δεν συμφωνούμε με την απαίσια φράση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, για τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Και πιστεύουμε ότι έπρεπε ήδη να έχει απολογηθεί, διότι τη φράση και τους λοιπούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε δεν τους συναντάμε ούτε στα χαμαιτυπεία. Οι άνθρωποι εκεί μέσα δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό.

Αντιλαμβάνομαι, όμως, την οργή του Μουτζούρη, για την κατάσταση που δημιούργησε ο Ταγίπ Ερντογάν στα ακριτικά νησιά μας, και η οποία δεν αντιμετωπίστηκε σοβαρά και ορθά με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων. Του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε δραματικά λάθη, και από τον Ιούλιο, της Νέας Δημοκρατίας. Έχει βγάλει η γλώσσα μας …μαλλιά. Πόσες φορές να το πούμε:

  • Το λεγόμενο «μεταναστευτικό»-«προσφυγικό» αποτελεί εθνική απειλή. Είναι βραδυφλεγής βόμβα για την ασφάλεια της χώρας. Οι χιλιάδες των κατατρεγμένων, που μας έστειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας, δεν είναι βεβαίως όλοι «άγγελοι». Ανάμεσα τους ήρθαν και «διάβολοι».
  • Ο Ερντογάν έχει εκπαιδεύσει -και χρησιμοποιεί στις γειτονικές χώρες μέχρι και τη Λιβύη- τρομοκράτες τζιχαντιστές. Πρόκειται για μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση.

Σε ότι αφορά την κυβέρνηση: Έχει κάνει λάθη, και ο πρωθυπουργός το γνωρίζει. Άλλα έλεγε η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά, άλλα κάνει σαν κυβέρνηση. Και αυτή η παλινωδία, αυτά τα ήξεις-αφίξεις έχουν θυμώσει τους ακρίτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ψήφισαν τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη βάση όσων έλεγαν προεκλογικά. Όχι όσων κάνουν μετεκλογικά.

Μου έλεγαν φίλοι από τη Χίο ότι έχει ξεχειλίσει η οργή και οι πολίτες είναι αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν ούτε ένα βήμα. Και έχει σημασία αυτό που παρουσιάζουν ως το μεγάλο τους φόβο: λένε ότι μέσω των «μεταναστών» -διότι τους ξεχωρίζουν από τους πρόσφυγες- ο Ερντογάν θα καταλάβει χωρίς να ρίξει μία σφαίρα τα νησιά μας.

Μου έλεγαν και κάτι άλλο οι φίλοι από τη Χίο, και δέχομαι ότι έχουν δίκιο. Ότι οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. δεν έστειλαν ούτε ένα αστυνομικό για να συλλάβει τους ύποπτους για τρομοκρατικές ενέργειες που εντοπίστηκαν στα νησιά μας, δεν έστειλαν ούτε ένα αστυνομικό να εξετάσει τι στο καλό συμβαίνει με τις ΜΚΟ, και έστειλαν δεκάδες όργανα του «νόμου και της τάξης» για να επιτεθούν στους διαδηλωτές, οι οποίοι θέλουν να προστατεύσουν τις οικογένειές τους και τις περιουσίες τους.

  • Δεν είναι εθνικιστές οι διαδηλωτές και αυτό πρέπει να το βγάλουν από το μυαλό τους, στο Μαξίμου. Διότι αν οι χιλιάδες που διαμαρτύρονται είναι εθνικιστές, τότε την πατήσαμε αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ. Όπως με ενημέρωσαν ψήφισαν τη Ν.Δ. για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, που πίστευαν ότι έπαιζε άσχημο παιγνίδι με το «μεταναστευτικό»-«προσφυγικό». Και τους ήρθε από αλλού το κτύπημα.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του έχουν αναπτύξει μία θέση για το μείζον αυτό ζήτημα, η οποία βρίσκει απέναντι την πλειοψηφία των πολιτών. Το πρόβλημα ξέφυγε από αυτό που ονομάζαμε πριν πέντε χρόνια «ελληνική φιλοξενία και αλληλεγγύη». Για να ξεσπάσουν οι άνθρωποι που έκαναν γνωστή την Ελλάδα παγκοσμίως για την εξαιρετική αντιμετώπιση των προσφύγων και των «μεταναστών», φαντάζομαι τους κινδύνους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Δεν γνωρίζω πως μπορεί να επιλυθούν τα προβλήματα και να επέλθει η ηρεμία στα νησιά μας. Όσο οι πολιτικοί και οι τοπικοί παράγοντες, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ως έχει, δηλαδή ως εθνική απειλή, και ως σχέδιο του Ερντογάν να αλώσει τα νησιά μας χωρίς να ρίξει σφαίρα, η σημερινή εκρηκτική κατάσταση θα γίνει χειρότερη. Και από λάθος θα μπορούσαμε να έχουμε και απώλειες. Τότε θα κινητοποιηθούν οι πολιτικοί μας; Θα είναι πολύ αργά…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Στον υπόγειο πόλεμο της Τουρκίας δεν απαντάς με “εμφύλιο” διότι δεν θα υπάρχει κανείς για να προστατεύσει την Ελλάδα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: