Μπορεί ο Τζον Μπόλτον να κατεδαφίσει τον Πρόεδρο Τραμπ: Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζει όλα τα ένοχα μυστικά του…

File Photo: Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον. EPA, CRISTOBAL HERRERA




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Δεν είναι μόνο η Ουάσιγκτον και η όλη η Αμερική που κρέμεται από τα χείλη του, αλλά όλος ο κόσμος. Διότι γνωρίζει όλα τα μυστικά του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος όπως αποδείχθηκε τον τρέμει.

Αν μπορούσε σίγουρα θα τον είχε εξαφανίσει…

Η αναφορά γίνεται για τον κ. Τζον Μπόλτον, τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, τον οποίο είχε επιλέξει ο κ. Τραμπ ως τον πλέον έμπιστο του συνεργάτη για τα θέματα ασφάλειας της υπερδύναμης.

Επαγγελματίας διπλωμάτης από τα γεννοφάσκια του, είναι ένας σκληρός άνθρωπος και δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως το απόλυτο γεράκι. Είναι φανατικά υπέρ των πολέμων, σε σημείο που να έχει κατηγορηθεί ότι δεν έχει καθόλου αισθήματα και για κανένα. Πόσο μάλλον, για όσους θεωρεί εχθρούς της Αμερικής.

  • Λέγεται ότι εισηγήθηκε στον πρόεδρο Τραμπ να βομβαρδίσει και το Ιράν, και τη Βόρεια Κορέα, χωρίς να σκέφτεται τις όποιες συνέπειες για τους πολίτες των χωρών αυτών. Σε μία περίπτωση, που αφορούσε το Ιράν, λένε ότι ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ σταμάτησε την επίθεση στο παρά ένα λεπτό. Έδωσε την εντολή να σταματήσει η επίθεση όταν οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν έτοιμες να πατήσουν το κουμπί.

Όσοι τον υποστηρίζουν πιστεύουν πως είναι ο φόβος και ο τρόμος των όπου γης δικτατόρων, αυτών βεβαίως που δεν υποστηρίζουν οι Αμερικανοί. Διότι υπάρχουν και οι δικοί τους δικτάτορες, που είναι …”καλοί”. Οι κακοί είναι πάντα οι άλλοι…

Ο κ. Μπόλτον εγκατέλειψε το πόστο του μετά από έντονες διαφωνίες που είχε με τον κ. Τραμπ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι αν του το επέτρεπε θα είχε κηρύξει τον …έκτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για μεγάλη κουβέντα που δείχνει και το πάθος του Αμερικανού αξιωματούχου για τις πολεμικές τέχνες! Δεν έκρυψε ποτέ ότι η Αμερική, επειδή είναι πανίσχυρη, πρέπει να χρησιμοποιεί τη δύναμή της.

Έχει δείξει έντονη απέχθεια για ηγέτες όπως ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Κίνας. Είχε ισχυρή άποψη, ότι πρέπει η Αμερική να τους αντιμετωπίσει και να τους κοντύνει. Αλλά συνειδητοποίησε νωρίς ότι και οι τρεις ήταν στον κατάλογο των ηγετών που θαύμαζε ο πρόεδρος Τραμπ.

Και όχι μόνο.

Με τους δύο, τον πρόεδρο της Τουρκίας και τον Σι Τζινπίνγκ είχε και μία σχέση περίεργη. Οικονομική, η οποία δεν διευκρινίζεται ακόμη, αν και με τον κ. Ερντογάν είναι ξεκαθαρισμένα τα πράγματα. Ο κ. Μπόλτον κατηγόρησε τον κ. Τραμπ ότι στην Τουρκία έχει προσωπικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

  • Φεύγοντας από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, το γνωστό NSC (National Security Council), ήταν βέβαιο ότι ο κ. Μπόλτον θα εκδικηθεί τον πρόεδρο της Αμερικής. Καθώς είναι από τους διπλωμάτες που δεν δέχεται την ήττα. Παρέμεινε, λίγο-πολύ, σιωπηλός από τον Σεπτέμβριο σε σημείο που μερικοί υπέθεσαν ότι φοβόταν τον κ. Τραμπ.

Όμως αποδείχθηκε ότι προετοίμαζε την εκδίκησή του.

Έκανε μερικές ομιλίες, με αποκορύφωμα την off the record ενημέρωση στην Morgan Stanley, η οποία διέρρευσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Σε αυτήν είχε κατηγορήσει και την αγαπημένη θυγατέρα του προέδρου, την Ιβάνκα, όπως και τον γαμπρό του, Τζάρεντ Κούσνερ, για επιχειρηματικά συμφέροντα στην Τουρκία. Η πολιτική του προέδρου για την κατοχική δύναμη, είχε πει, καθοδηγείται από τα συμφέροντά της οικογένειάς του. Και δεν πρέπει να ομιλούσε μόνο για τους δίδυμους πύργους της Κωνσταντινούπολης, που φέρουν το όνομα του κ. Τραμπ.

  • Ο κ. Μπόλτον έχει γράψει ένα βιβλίο που χαρακτηρίζεται «δυναμίτης» για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Βρίθει αποκαλύψεων για τα έργα και τις ημέρες του κ. Τραμπ στο Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός πρόεδρος αυτοπαρουσιάζεται δημοσίως ότι παλεύει για τα συμφέροντα της χώρας, αλλά στην πραγματικότητα μάχεται για τα δικά του συμφέροντα.

Ο κ. Μπόλτον τον αποκαλύπτει εντελώς. Και τον παραδίδει «γυμνό» στον αμερικανικό λαό. Τον παρουσιάζει να υποκύπτει στον Ερντογάν και στον πρόεδρο της Κίνας, και να παραβιάζει τους αμερικανικούς νόμους. Ομιλεί για τη σχέση του με εταιρείες λόμπι και μεγαλοδικηγόρους, που ανέλαβαν το «πορτοφόλιο» της Τουρκίας έναντι εκατομμυρίων δολαρίων.

Αλλά το πλέον σημαντικό, είναι ότι παρουσιάζει ένα Λευκό Οίκο προς πώληση…

Ο κ. Μπόλτον είναι αυτός που είναι και δεν πρόκειται να αλλάξει. Σκληρός, χωρίς αισθήματα για κανένα. Αλλά την ίδια στιγμή δεν ακούστηκε ποτέ ότι είναι διεφθαρμένος.

Αντίθετα όλοι λένε πως είναι καθαρός.

  • Ότι είναι από τους κλασικούς διπλωμάτες που νοιάζονται μόνο για τα στρατηγικά συμφέροντα της Αμερικής. Η πλειοψηφία των αναλυτών πιστεύει ότι όσα περιέχονται στο βιβλίο του, που προσπαθεί να «σκοτώσει» ο Λευκός Οίκος είναι η αλήθεια.

Και εμείς, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, εκεί πρέπει να σταθούμε… Στις αλήθειες του βιβλίου που ααφορούν τον διεφθαρμένο Ερντογάν και την κατοχικλη δύναμη Τουρκία.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο κ. Μπόλτον αποτελούσε τον πλέον μισητό εχθρό του κ. Ερντογάν στην Ουάσιγκτον. Αρκετοί πιστεύουν ότι ο καυγάς τους τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας υποστήριξε παθιασμένα τους Κούρδους της Συρίας, δρομολόγησε και την αποχώρησή του μετά από αίτημα του προέδρου της Τουρκίας στον κ. Τραμπ. Αν αποδειχθεί ότι ο Ερντογάν τον «έφαγε» τότε ο κ. Τραμπ πρέπει να πάει σπίτι του το συντομότερο. Διότι αντιστρατεύεται τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα και εξυπηρετεί τους εχθρούς της Αμερικής, όπως αποδεδειγμένα είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Εάν δεν έχανε η Ελλάδα στα Ίμια η Τουρκία δεν θα μπορούσε σήμερα να απειλεί την εθνική κυριαρχία

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: