Bonus σε νοσοκομεία και εργαζόμενους προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

File Photo: Έχουν καταγραφεί 234 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Με ειδικό μπόνους για τα νοσοκομεία αλλά και ειδικά προγράμματα επιμόρφωσης του προσωπικού, επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να εξασφαλίσει την ποιότητα των υπηρεσιών στο ΕΣΥ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Δήμητρας Ευθυμιάδου στο ethnos.gr, μπόνους αρκετών χιλιάδων ευρώ για τα νοσοκομεία οι διοικήσεις των οποίων αλλά και οι εργαζόμενοι τους θα φροντίζουν να λειτουργούν σωστά με ποιότητα αλλά και ορθή εξυπηρέτηση στους ασθενείς, θα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αναμένεται να κατατεθεί τον Φεβρουάριο στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο είναι ήδη έτοιμο ενώ αναμένονται οι τελικές διορθώσεις πριν δοθεί για τελική έγκριση στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα προβλέπει επίσης τη δημιουργία Οργανισμού για τη διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, μέσω του οποίου θα γίνεται και η σχετική πιστοποίηση των δημοσίων νοσοκομείων αλλά και των ιδιωτικών. Ο Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) όπως θα ονομάζεται θα ελέγχει με κάθε λεπτομέρεια τις υπηρεσίες που θα παρέχονται με βάση κριτήρια που έχουν ήδη ορισθεί στο νομοσχέδιο και ακολουθούνται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Τα μπόνους

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας περιγράφονται και τα κίνητρα που θα δοθούν στα νοσοκομεία αλλά και τους εργαζόμενους που θα έχουν εξαιρετική επίδοση και θα παίρνουν άριστα στην ποιότητα. Τα χρήματα με τα οποία θα επιδοτούνται οι δημόσιες μονάδες υγείας με καλή βαθμολογία, θα καθορίζονται ως ποσοστό επί του προϋπολογισμού τους και θα δίνονται στο τέλος του έτους. Κάθε χρόνο θα εκδίδεται μάλιστα κοινή υπουργική απόφαση από τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας με την οποία θα προσδιορίζεται το ακριβές ποσό το οποίο θα πηγαίνει ως μπόνους στις συγκεκριμένες μονάδες.

Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους, παρότι αρχικά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε μελετήσει το ενδεχόμενο να λαμβάνουν οικονομικά κίνητρα στην τσέπη, τελικώς η ανταμοιβή τους θα είναι με ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ εδώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: