Άρθρο κόλαφος του Ρούμπιν για Τουρκία: Να πληρώσει το τίμημα μίας επαναπροσέγγισης με τις ΗΠΑ

epa0822968Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ομιλεί στους οπαδούς του στην Αριζόνα. EPA, RICK D’ELIA




Ενισχύονται οι φωνές διαμορφωτών της κοινής γνώμης στην Ουάσιγκτον που ζητούν την καταδίκη από τις ΗΠΑ της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Michael Rubin –μέλος του American Enterprise Institute και πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου- σε χθεσινό άρθρο γνώμης που δημοσιεύει το περιοδικό Washington Examiner με τίτλο «Η επαναπροσέγγιση με την Τουρκία θα πρέπει να γίνει μόνο με τίμημα», είναι καταπέλτης.

Ζητάει την ισχυρή καταδίκη της εφαρμοζόμενης επιθετικής εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας και την αλλαγή στάσης των ΗΠΑ. Σήμερα, με «αυτοκρατορικούς σχεδιασμούς» στην Κύπρο, τη Συρία και το Ιράκ, ο Erdogan αγνοώντας την εδώ και δεκαετίες συμμαχία της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, με τακτικισμούς, τη μία ημέρα προσεγγίζει τη Ρωσία και την άλλη ανακαλύπτει ότι τα λόγια αγάπης του Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν για συγκεκριμένο σκοπό.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο ο τέτοιο ο Erdogan. Αλλά αφού συνειδητά πέταξε στα σκουπίδια τη σχέση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, είναι καιρός η Ουάσιγκτον να σκληρύνει τη στάση της. Αυτοί που λένε ότι παρά την παρουσία του Erdogan, η Τουρκία είναι πολύ σημαντική για τις ΗΠΑ για να της γυρίσει την πλάτη, μάλλον υποτιμούν τη διαβρωτική επίδραση των 17 ετών διακυβέρνησης Erdogan, την υποκίνηση και κατήχηση που πραγματοποιείται στα σχολεία της Τουρκίας και τις δημογραφικές αλλαγές» αναφέρει ο Rubin.

Ζητάει δε από τον Λευκό Οίκο, το Κογκρέσο και το State Department, εφόσον ο Erdogan αναθεωρήσει τις απόψεις του και ζητήσει από την Ουάσιγκτον την εξισορρόπηση των σχέσεων μαζί της, αυτό να γίνει αποδεκτό μόνο εφόσον υπάρξει τίμημα για την Τουρκία. Και το τίμημα αυτό δεν θα πρέπει να είναι άλλο. από την πλήρη απόσυρση όλων των τουρκικών δυνάμεων και των εποίκων από την Κύπρο, το Ιράκ και τη Συρία.

ΠΗΓΗ: WASHINGTON EXAMINER

«Αγκάλιασαν» ολόκληρη την Κρήτη και την ευρύτερη περιοχή τα Ελληνικά υποβρύχια: Ο στόλος στο «πόδι» με ασκήσεις στο Αιγαίο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: