Αποτροπιασμός στο κέντρο της Αθήνας: Βίαζαν, λήστευαν και χτυπούσαν αλλοδαπές γυναίκες

File Photo: Περιπολικό της Αστυνομίας. . ΑΠΕ-ΜΠΕ μέσω ΚΥΠΕ




Αποτροπιασμό προκαλεί η σαδιστική και απάνθρωπη δράση δύο επικίνδυνων κακοποιών, σε βάρος ανυπεράσπιστων αλλοδαπών γυναικών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες, Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Πρόκειται για δύο υπηκόους Βουλγαρίας, οι οποίοι, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, εμπλέκονται σε τρεις υποθέσεις αρπαγής, ληστείας και βιασμού αλλοδαπών εκδιδομένων γυναικών, τις οποίες παγίδευσαν και βασάνισαν με απίστευτη αγριότητα, για να ικανοποιήσουν τα κτηνώδη ένστικτα τους και να τους πάρουν λίγα χρήματα και τιμαλφή.

  • Τα περιστατικά αυτά συνέβησαν το τελευταίο 15νθήμερο στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Οι δράστες παραβίαζαν χώρους που δεν χρησιμοποιούνταν (πρώην επαγγελματικούς χώρους, γραφεία κλπ) και στη συνέχεια έκλειναν ραντεβού στις εκδιδόμενες γυναίκες, εμφανιζόμενοι ως πελάτες.
  • Όταν όμως οι γυναίκες πήγαιναν στο ραντεβού, οι δράστες τις ακινητοποιούσαν και τις χτυπούσαν με ιδιαίτερη βαναυσότητα, χρησιμοποιώντας σκληρή σωματική βία και διάφορα αντικείμενα (λοστούς, μαχαίρια, κατσαβίδια), με αποτέλεσμα να προκαλέσουν και στις τρεις γυναίκες σοβαρές σωματικές βλάβες.

Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας των δραστών είναι ότι σε μία περίπτωση προκάλεσαν κάταγμα στην κρανιοεγκεφαλική χώρα, ρήξη τυμπάνου, κάταγμα αριστερού χεριού, καθώς και εκδορές και μώλωπες σε όλο το σώμα της γυναίκας.

  • Στη συνέχεια οι δύο άνδρες βίαζαν αλλεπάλληλα τα θύματα τους και τους αφαιρούσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, που έφεραν μαζί τους, μεταξύ των οποίων και τις κάρτες των δωματίων στα ξενοδοχεία διαμονής τους.

Με τις κάρτες αυτές άνοιγαν τα δωμάτια για να αφαιρέσουν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα. Σε μία περίπτωση αφαίρεσαν πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες προέβησαν σε ανάληψη 4.300 ευρώ από μηχάνημα ΑΤΜ, αφού εξανάγκασαν βίαια την παθούσα να τους αποκαλύψει τους κωδικούς.

Ακόμα οι δράστες επικοινωνούσαν με συγγενείς των θυμάτων τους, απαιτώντας χρήματα για την απελευθέρωσή τους και σε μία περίπτωση απέσπασαν 1.000 ευρώ.

Μετά την άγρια κακοποίηση και τη ληστεία, δεν άφηναν τουλάχιστον τις άτυχες γυναίκες, αλλά τις εγκατέλειπαν αβοήθητες και δεμένες, στους χώρους που τις είχαν παρασύρει.

  • Περίοικοι που άκουσαν τις απελπισμένες φωνές των γυναικών, ειδοποίησαν την αστυνομία και έτσι απελευθερώθηκαν και ξεκίνησε έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη των δραστών.
  • Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για βιασμούς, αρπαγές, βαριές σωματικές βλάβες, ληστείες και αντίσταση, καθώς κατά τη σύλληψή τους αντιστάθηκαν σθεναρά στους αστυνομικούς. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές για διάφορα αδικήματα. Ο ένας ο οποίος έχει νοσηλευτεί και σε ψυχιατρική κλινική, έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές και εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για κλοπές, ενώ ο άλλος έχει συλληφθεί για διακίνηση μεταναστών και για ναρκωτικά και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα
Κ.Τ.

Εκτεθειμένες στην εποχική γρίπη οι σχολικές καθαρίστριες: 48ωρη πανελλαδική απεργία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: