Αποκάλυψη των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ: Ο Πούτιν βοηθά για να επανεκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ

Το αμερικανικό Κογκρέσο. Φωτογραφία Hellas Journal




Οι αξιωματούχοι των Μυστικών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποίησαν την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν παρεμβαίνει ΗΔΗ στην προεδρική εκστρατεία του 2020 με στόχο να επανεκλεγεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ.

Τα παραπάνω ανέφεραν, πέντε άτομα εξοικειωμένα με το θέμα στην εφημερίδα New York Times.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:

Η αποκάλυψη εξόργισε τον κ. Τραμπ, ο οποίος παραπονέθηκε ότι οι Δημοκρατικοί θα χρησιμοποιήσουν την αποκάλυψη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εναντίον του.

Την επόμενη μέρα μετά την ενημέρωση των βουλευτών στις 13 Φεβρουαρίου, ο κ. Τραμπ δέχτηκε τον Joseph Maguire, τον απερχόμενο διευθυντή της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών, και του εξαπέλυσε επίθεση για την ενημέρωση των μελών του Κογκρέσου, όπως είπαν άνθρωποι που γνώριζαν για τη συνάντηση.

Ο κ. Τραμπ ανέφερε ότι η παρουσία στην ενημέρωση του βουλευτή Adam B. Schiff, του Δημοκρατικού νομοθέτη από την Καλιφόρνια που ηγήθηκε της διαδικασίας για την καθαίρεσή του, ήταν ιδιαίτερα ενοχλητική.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς την Επιτροπή Μυστικών Πληροφοριών της Βουλής, οι σύμμαχοι του Αμερικανού προέδρου αμφισβήτησαν τα συμπεράσματα, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τραμπ ήταν σκληρός απέναντι στη Ρωσία τονίζοντας ότι ενίσχυσε την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Κάποιοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών θεωρούσαν την ενημέρωση ως τακτικό λάθος, λέγοντας ότι εάν ο υπάλληλος που την έκανε μιλούσε λιγότερο ή δεν ανέφερε τα συμπράσματα ότι ο Πούτιν βοηθούσε στην επανεκλογή του κ. Τραμπ, θα είχε αποφύγει να θυμώσει τους Ρεπουμπλικάνους.

O αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών, Shelby Pierson, είναι βοηθός του κ. Maguire. Έχει τη φήμη ότι κάνει ενημερώσεις με ιδιαίτερα σκληρούς όρους και δεν μασά τα λόγια του.

Ο κ. Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αντικατέστησε τον κ. Maguire με τον Richard Grenell, τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Γερμανία, που είναι ένας μακροχρόνιος υποστηρικτής του Αμερικανού προέδρου.

ΠΗΓΗ: NEW YORK TIMES

Ο Ερντογάν παρακαλεί τον Τραμπ να του στείλει Patriot: Τα βρήκε δύσκολα απέναντι σε Ρωσία-Άσαντ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: