Αποφασισμένες να ενισχύσουν τις διμερείς τους σχέσεις είναι Κύπρος και Βουλγαρία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρακάθεται σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Rumen Radev. ΚΥΠΕ, ΓΤΠ, Σ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Την αποφασιστικότητά τους για ενίσχυση των διμερών τους σχέσεων επανέλαβαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεβ, στο πλαίσιο επίσημου δείπνου που παρέθεσε ο κ. Ράντεβ προς τιμήν του Προέδρου Αναστασιάδη.

Σε σύντομο χαιρετισμό του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε απόψε προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Ράντεβ ανέφερε ότι οι συζητήσεις που είχαν σήμερα στη Σόφια, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη, ήταν πολύ καρποφόρες, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι διμερείς σχέσεις θα ενισχυθούν περαιτέρω, αναφέρεται σε ανακοίνωση της προεδρίας.

«Πάντα θαυμάζω τη σοφία σας, το ελεύθερο πνεύμα σας, την ετοιμότητά σας για διάλογο, την ετοιμότητά σας για εποικοδομητική προσέγγιση και εξεύρεση συμβιβασμών, χωρίς ωστόσο να θυσιάζονται οι αξίες μας. Για αυτό πραγματικά πιστεύω ότι με ηγέτες σαν εσάς, η περιοχή θα γίνει ισχυρότερη, πιο σταθερή και πιο ασφαλής και με υποσχόμενο μέλλον για τους νέους μας», είπε ο κ. Ράντεβ απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι δύο χώρες είναι αποφασισμένες να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις, σημειώνοντας ότι «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αλληλεγγύη και υποστήριξη που έδειξε η Κυβέρνηση της Βουλγαρίας και ο λαός της χώρας προς την Κύπρο κατά τα δύσκολα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, όταν χιλιάδες Κύπριοι ήρθαν στη Βουλγαρία είτε για να εργαστούν είτε για να σπουδάσουν».

Πρόσθεσε ότι η παρουσία της βουλγαρικής κοινότητας στην Κύπρο αποτελεί ένα επιπρόσθετο πολύτιμο δεσμό ανάμεσα στις δύο χώρες.

Είπε ακόμη ότι «οι συνομιλίες μας νωρίτερα σήμερα επαναβεβαίωσαν τη σημαντική φύση της συνεργασίας μας και το βάθος και το εύρος των σχέσεων μας».

Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «υπάρχουν μεγάλες προοπτικές για καρποφόρα επέκταση και ενίσχυση των σχέσεων αυτών τόσο στο διμερές επίπεδο σε τομείς όπως οι επενδύσεις, η ενέργεια, η εκπαίδευση, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, αλλά επίσης και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ευχαριστίες για τη στάση αρχών της Βουλγαρίας στο Κυπριακό, διαβεβαιώνοντας για την αμέριστη προσήλωση και δέσμευση του στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν με στόχο την επίτευξη μιας λύσης σύμφωνης με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές και αξίες του ευρωπαϊκού κεκτημένου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

 

Στην Πάφο οκτώ Δήμαρχοι από το Ισραήλ: Συναντήθηκαν με Φαίδωνα Φαίδωνος και Νίκο Νικολαΐδη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal