Από νωρίς στη δουλειά σήμερα ο Μεβλούτ: Φαντασιώσεις για δικαιώματα και αιτήματα για Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο

File Photo: Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. EPA, ALESSANDRO DELLA VALLE




Σε μια… ιστορική αναδρομή των πρόσφατων ελληνοτουρκικών σχέσεων με προκλητικές επισημάνσεις προχώρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι TRT.

«Μετά την κρίση στα ‘Καρντάκ’ είχε στηθεί ένας μηχανισμός για να συζητάμε μερικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο. Το συνεχίσαμε αυτό όταν εμείς ήρθαμε στην εξουσία.

Αυτό πήγαινε καλά έως την κυβέρνηση Τσίπρα, έτσι ώστε τα θέματα να συζητούνται αν δεν μπορούν να επιλύονται.  Τα αριστερά κόμματα στην Ελλάδα έγιναν υπερεθνικιστικά. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε αυτές τις συζητήσεις με τον νέο πρωθυπουργό.

Η Ελλάδα ενοχλήθηκε όταν ξεκινήσαμε τις δικές μας κινήσεις. Λέμε ότι μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για μια συμφωνία και με εσάς εφόσον είστε έτοιμοι για συμφωνία. Μάθετε να μοιράζεστε στην Ανατολική  Μεσόγειο, όλοι έχουν δικαιώματα εκεί.

Αλλά αν αγνοήσετε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων θα συνεχίσουμε με τα δικά μας βήματα. Διεξάγονται συζητήσεις για να μειώσουμε την ένταση στο Αιγαίο. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε όλα τα θέματα χωρίς ένταση», είπε μεταξύ άλλων ο Τσαβούσογλου.

Πηγή: TRT

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: