Απίστευτο κι όμως… ελληνικό: 40 τόνοι σφηνωμένου λίπους στα φρεάτια του Βόλου

Αφαιρέθηκαν 40 τόνοι λίπους από αποχετεύσεις στο κέντρο της πόλης. Photo via el.wiktionary.org




Απίστευτη αλλά αληθινή είναι η ποσότητα λίπους που ανακάλυψαν στο δίκτυο των φρεατίων αποχέτευσης ακαθάρτων, οι Υπηρεσίες της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ), όταν ολοκλήρωσαν τις εργασίες καθαρισμού και απολίπωσης.

Μέσα σε μόλις τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα του κέντρου της πόλης, μεταξύ της λεωφόρου Δημητριάδος, των καθέτων οδών Κουμουνδούρου και Γαμβέτα και της οδού Αλεξάνδρας, στα φρεάτια υπήρχαν δεκάδες τόνοι σφηνωμένου λίπους από την καθημερινή δραστηριότητα σε σπίτια και επιχειρήσεις. Αντλήθηκαν από το δίκτυο περίπου 40 τόνοι λίπους και αποδόθηκε στο δίκτυο η πραγματική δυνατότητα λειτουργίας, όσον αφορά την απορροφητικότητα του.

  • Οι τεράστιες ποσότητες λίπους που είχαν επικαθήσει στα φρεάτια και δυσκόλευαν την λειτουργία τους, αφαιρέθηκαν και για την απομάκρυνσή τους χρειάσθηκαν τρία φορτηγά του δήμου, με ωφέλιμο φορτίο άνω των 15 τόνων, ώστε να μεταφερθούν προς βιολογική επεξεργασία στους ειδικούς χώρους.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν και την προσεχή εβδομάδα στην περιοχή του κέντρου του Βόλου, που περικλείεται από τις οδούς Δημητριάδος, Κουμουνδούρου, Αργοναυτών και Γαμβέτα. Στο επόμενο διάστημα η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει στην αντιμετώπιση του φαινομένου των επικαθήσεων λιπών στο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, με έγχυση μικροοργανισμών, σε συνεργασία με πολλά καταστήματα εστίασης που βρίσκονται και λειτουργούν στα οικοδομικά τετράγωνα όπου θα γίνουν οι απολιπώσεις επί του δικτύου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Η. Παπαδημητρίου
Βόλος, Ελλάδα

Κοινότητα Μανταμάδου: Η επιταγμένη ζώνη περιλαμβάνει στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: