Ανθελληνική ομιλία του δημάρχου Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν: Αποστολή του ο εναγκαλισμός με τη Τουρκία [video]

Ο δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν Photo via twitter @Xanthi2gr




Προκλητική ομιλία με διχαστικές κορώνες έβγαλε ο δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν, αναφέρει η ιστοσελίδα Φωνή της Ροδόπης, που αναδημοσιεύει το Έθνος.

Το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ετήσια γενική συνέλευση του παραρτήματος Προύσας του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD), ο μειονοτικός δήμαρχος Ιάσμου – όπου το 30% είναι χριστιανοί -, προχώρησε σε πρωτοφανές ανθελληνικό κήρυγμα, δηλώνοντας «πίστη στον τουρκισμό του» και αποκαλύπτοντας πως εκλέχθηκε με τη βοήθεια τουρκοφώνων της μειονότητας.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, έθεσε ως αποστολή της διοίκησής του στον δήμο Ιάσμου, τον «εναγκαλιασμό» του, με τη μητέρα πατρίδα, δηλαδή την Τουρκία.

Κατά την ομιλία του, αποκάλεσε «Υπουργούς ΜΟΥ» τους Τούρκους υπουργούς κ.κ. Cavit Caglar και Hakan Cavusoglu ενώ κατηγόρησε επιπλέον την παράταξη του Ισμέτ Καδή στο δημοτικό συμβούλιο Ιάσμου πως «συνεργάζεται με τους Έλληνες» (σ.σ. παράταξη Αμούτζα) και γι’ αυτό όπως είπε «πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σ’ αυτούς».

Ολη η ομιλία του Οντέρ Μουμίν, όπως τη δημοσιεύει η ιστοσελίδα:

«Για μένα αγαπητοί μου και πιο πάνω από τους επισήμους είναι τα μέλη της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης που γέμισαν αυτή την αίθουσα. Σας χαιρετίζω όλους, χαιρετίζω τους αδελφούς μας από τους δήμους Yildirim, Osmangazi και Nilufer.

Αξιότιμοι υπουργοί μου, κ. Cavit Caglar, κ. Hakan Cavusoglu, κ. Γενικέ Διευθυντή του IRCICA Halit Eren, κ. Πρόεδρε του Συλλόγου Αλληλεγγύης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. κ. Βουλευτές μου, συνάδελφοι δήμαρχοί μου, κ. Πρόεδρε της Συμβουλευτικής Επιτροπής και εκλεγμένε Μουφτή Κομοτηνής, αξιότιμα μέλη τους πρωτοκόλλου σας χαιρετίζω όλους με σεβασμό.

Όσο περίμενα έξω ρώτησα αν στο παρελθόν κάποιος Δήμαρχος Ιάσμου είχε την τιμή να παρευρεθεί σε αυτή τη γενική συνέλευση και μου είπαν όχι. Η καινούργια αποστολή, το καινούργιο όραμα του Δήμου Ιάσμου, θα είναι να αγκαλιάσει τη μητέρα πατρίδα από εδώ και πέρα. Είμαστε με δύναμη δίπλα στους αδελφούς μας, στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα, στη Σμύρνη. Αυτός ήταν ο πρώτος λόγος που ήρθα.

Ο δεύτερος ήταν για να πω ευχαριστώ. Ο πρόεδρος είπε ότι στις τοπικές εκλογές και κοινοβουλευτικές εκλογές δεν τσιγκουνεύθηκαν στη βοήθειά τους. Και εγώ είμαι μάρτυρας αυτής της βοήθειας. Ευχαριστώ θερμά όλους τους αδελφούς μου που ήρθαν από εδώ, άσκησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα και ψήφισαν.

Εγώ ήρθα εδώ για να γίνουμε αδελφοί Δήμοι, τα Αρριανά έγιναν με το Osmangazi , εμείς από ότι φαίνεται θα γίνουμε με το Yildirim, αξιότιμε δήμαρχέ μου. Αύριο θα επισκεφθώ τους δημάρχους Osmangazi και Yildirim και με αυτή την ευκαιρία θέλω να σας προσκαλέσω στο Φεστιβάλ Κερασιού που θα διοργανώσουμε στις 5,6 και 7 Ιουνίου.

Και ένα καινούργιο πρότζεκτ μας. Της νέας διοίκησης του Δήμου Ιάσμου. Την 1η Σεπτεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, θα διοργανώσουμε ένα Φεστιβάλ Ειρήνης. Έχουμε πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους Δήμους Mestanli και Smolen από τη Βουλγαρία, αυτοί οι δύο Δήμοι θα συμμετέχουν σε αυτό το Φεστιβάλ, από την Ελλάδα θα συμμετέχουν οι Δήμοι Ορεστιάδας και Θάσου. Έχουμε συμφωνήσει και είναι πολύ πιθανό να συμμετέχει και ο Δήμος Αθηναίων και αύριο θα μεταφέρω την πρόσκλησή μας στους δυο Δήμους από την Προύσα.

Εγώ τον Ίασμο τον βλέπω ως εξής, είναι ένας Δήμος που συμβιώνουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι, Τούρκοι και Ρωμιοί. Εμείς σκοπεύουμε να τον κάνουμε ένα κέντρο πολυπολιτισμικότητας. Εύχομαι να μας στηρίξετε σε αυτό.

Οι προηγούμενοι ομιλητές αναφέρθηκαν στα προβλήματα στη Δυτική Θράκη. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να κοιτάξουμε με προσοχή τους αποφοίτους ελληνικών λυκείων . Και εγώ είμαι απόφοιτος ελληνικού γυμνασίου, λυκείου και πανεπιστημίου, αλλά δόξα το θεό μέχρι σήμερα δεν έχασα τίποτα από την πίστη μου στο μουσουλμανισμό και στον τουρκισμό μου. Πολλοί μου λένε ‘’μη λες πολλά κουκούλωσέ το και προχώρα’’. Εγώ διαφωνώ. Αυτοί που μας παρακολουθούν λένε ότι κάνω σόου. Για εμένα όμως πολιτικός είναι αυτός που βάζει την πολιτική να περνάει από την καρδιά του. Αυτό έχουμε μάθει και τέτοια πολιτική εφαρμόζουμε. Εδώ και 13 χρόνια οι φίλοι οι οποίοι κέρδιζαν τον Δήμο Ιάσμου, που κέρδιζαν προβάλλοντας τον θρησκευτικό διαχωρισμό, δυστυχώς σήμερα μας κάνουν αντιπολίτευση συνεργαζόμενοι με τους Έλληνες δημοτικούς συμβούλους.

Είναι ακατανόητη η κατάσταση. Επειδή το σύστημα στις τοπικές εκλογές στην Ελλάδα είναι η απλή αναλογική, αν και ο Δήμος μας κέρδισε με το μεγαλύτερο ποσοστό στο σύνολο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εξέλεξε 11 δημοτικούς συμβούλους και η τουρκική λίστα της αντιπολίτευσης συνεργάζεται με την ελληνική λίστα και προσπαθεί να μας βάλει εμπόδια. Καλά να είναι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε αυτούς που πεισμώνουν μαζί μας.

Υπάρχουν και κάποιοι νεαροί φίλοι μας εδώ, θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς λέγοντας ότι θα μείνουμε όρθιοι και ότι θα πάντα θα μνημονεύουμε τον Αχμετ Σαδίκ».

Να φύγει από το υπουργείο Παιδείας η αρμοδιότητα για τα θρησκεύματα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: