Ανοίγει η πλατφόρμα epidomagennisis.gr, για τη χορήγηση επιδόματος γέννησης παιδιού

File Photo: Επίδομα γέννησης 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται Photo via Unsplash.com, @lumapimentel




Από σήμερα Πέμπτη ξεκινά η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας epidomagennisis.gr, για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του επιδόματος γέννησης παιδιού.

Ήδη δημοσιεύθηκε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει ότι η αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος θα υποβάλλεται είτε στην εφαρμογή επιδόματος γέννησης τέκνου του ΟΠΕΚΑ στην ιστοσελίδα www.epidomagennisis.gr, η οποία θα βρίσκεται βάσει του σχεδιασμού σε λειτουργία από σήμερα, είτε μέσω της ψηφιακής δήλωσης γέννησης, για τα παιδιά που γεννιούνται σε μαιευτήρια ή νοσοκομεία. Βέβαια, στην παρούσα φάση, η διαδικασία της ψηφιακής δήλωσης γέννησης θα λειτουργήσει πιλοτικά σε 15 μαιευτήρια και νοσοκομεία της χώρας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Για την υποβολή αίτησης στην εφαρμογή επιδόματος γέννησης τέκνου του ΟΠΕΚΑ, η είσοδος θα πραγματοποιείται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης της μητέρας στο πληροφοριακό σύστημα TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Εκεί θα δηλώνονται απαραιτήτως ο ΑΜΚΑ του γεννηθέντος παιδιού, η διεύθυνση κατοικίας της αιτούσας μητέρας, το email και ο αριθμός τηλεφώνου της, καθώς και το IBAN τραπεζικού λογαριασμού, δικαιούχος ή συνδικαιούχος του οποίου είναι η ίδια.

Για την υποβολή της ψηφιακής δήλωσης γέννησης σε μαιευτήρια ή νοσοκομεία απαιτούνται μόνο τα ταυτοποιητικά έγγραφα των γονέων του παιδιού. Με τη δήλωση γέννησης θα δηλώνονται τα στοιχεία επικοινωνίας των γονέων (κινητό τηλέφωνο, σταθερό τηλέφωνο, email, διεύθυνση κατοικίας), το ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού, δικαιούχος ή συνδικαιούχος του οποίου είναι η μητέρα, η οποία και θα υποβάλλει παράλληλα και αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης.

HJ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: