Αναβλήθηκε για την επόμενη Δευτέρα η εκδίκαση για την πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης

File Photo: Αναβολή για την Δευτέρα πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ και Ξάνθης.amna_news
Μία ημέρα μετά το ντέρμπι κορυφής ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός θα εκδικαστεί η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Ο αθλητικός δικαστής της Super League έκανε δεκτό το αίτημα των δύο συλλόγων της βόρειας Ελλάδας και ανέβαλε την εκδίκαση για την προσεχή Δευτέρα (24/2, 12:00).

Την ερχόμενη Παρασκευή (21/2, 12:00) το πρωτοβάθμιο όργανο θα εξετάσει την υπόθεση ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής της Ξάνθης, καθώς οι δύο περιπτώσεις είναι διαφορετικές κι ως εκ τούτου θα εκδικαστούν ξεχωριστά.

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ, που παρέστη ως έχουσα έννομο συμφέρον, τάχθηκαν υπέρ της αναβολής, εκτιμώντας ότι έτσι επηρεάζεται η ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, εγείρουν νέο θέμα, καθώς οι νομικοί εκπρόσωποί τους (Λίνα Σουλούκου, Ιωάννης Χατζησαβάογλου, Δημήτρης Καρπετόπουλος) έκαναν γνωστό ότι θα καταγγείλουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη στο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας, λόγω της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια και συγκεκριμένα στο διοικητικό Εφετείο, κατά του κύρους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και του συνακόλουθου πορίσματός της για υποβιβασμό.

Όπως αναφέρει το άρθρο 35 του ΚΑΠ, η προβλεπόμενη ποινή για προσφυγή σε πολιτικό δικαστήριο είναι αποβολή από τη διοργάνωση έως την απόσυρση των προσφυγών.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι το ενδεχόμενο νέας αναβολής δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, εφόσον ΠΑΟΚ και Ξάνθη λάβουν την προσωρινή διαταγή που έχουν ζητήσει από το διοικητικό Εφετείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ
Αθήνα, Ελλάδα

Στις επτά αήττητες ομάδες της Ευρώπης ο Ολυμπιακός: Η πέμπτη καλύτερη άμυνα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal