Αναστέλλεται ο κανόνας του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού στη Γερμανία: Χαιρετίζει η Λαγκάρντ

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ. EPA, PATRICK SEEGER
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ εκφράστηκε θετικά για δημοσίευμα σχετικά με την προσωρινή αναστολή του χρέους της Γερμανίας.

Αν και δεν γνωρίζει αρκετά, όπως είπε, απάντησε, πριν από την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ σήμερα στο Βίσμπαντεν όταν ρωτήθηκε σχετικά: «…θα έλεγα ότι δημοσιονομικά μέτρα που αποσκοπούν στην υποστήριξη της οικονομίας είναι ασφαλώς πολύ ευπρόσδεκτα, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες. Εάν έχουν αυτό το χαρακτηριστικό, αυτό πρέπει να χαιρετισθεί».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Zeit, «ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς θέλει να αναστείλει προσωρινά το συνταγματικό δημοσιονομικό κανόνα του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού. Αυτό θα ανακουφίσει τους δήμους στη Γερμανία», αναφέρει η εφημερίδα σε σχετική προδημοσίευση χωρίς να αναφέρει την πηγή.

Σύμφωνα πάντα με την Ζέιτ, «ο Σολτς θα παρουσιάσει ένα ανάλογο σχέδιο τον Μάρτιο. Ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός θέλει να αναλάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μέρος των παλαιών χρεών της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σημαντικές αδυναμίες στην Κύπρο και ανισορροπίες σε Ελλάδα και Ιταλία, διαπιστώνει η Κομισιόν

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal