Άλλα 2,5 δισ.$ για την αντιμετώπιση του κοροναϊού ζητεί από το Κογκρέσο η κυβέρνηση Τραμπ

File Photo: Την ώρα που πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα της επιδημίας διεθνώς -από χτες χτυπά έντονα και τις αγορές- η κυβέρνηση Τραμπ ζητά από το Κογκρέσο επιπλέον κονδύλια για την αντιμετώπιση πιθανών συνεπειών αλλά και προετοιμασίας ιατρικής για τον κοροναϊό. EPA/JUSTIN LANE




Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπέβαλε στο Κογκρέσο αίτημα να προβλεφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ επιπρόσθετο κονδύλι ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός.

Αυτό ανακοινώθηκε χτες μετά και τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την επιδημία που εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην Κίνα, από τον Λευκό Οίκο.

Από το ποσό αυτό, το 1 δισεκ. και πλέον θα κατευθυνθεί στην ανάπτυξη εμβολίου, διευκρινίστηκε στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

«Η κυβέρνηση διαβιβάζει στο Κογκρέσο επιπρόσθετο σχέδιο χρηματοδότησης ύψους 2,5 δισεκ. δολαρίων για την επιτάχυνση της ανάπτυξης εμβολίου, την αύξηση των ενεργειών προετοιμασίας και αντίδρασης (στον COVID-19) και την προμήθεια απολύτως αναγκαίου εξοπλισμού και εφοδίων», σημείωσε, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, η Ρέιτσελ Σέμελ, εκπρόσωπος του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού (Office of Management and Budget, OMB) του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Άλλοι 71 νεκροί στην Κίνα που μετρά 2.663 θύματα και 77.658 κρούσματα από τον κοροναϊό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: