Α’ Παγκόσμια Αμπετειάδα: Τουλάχιστον 200 απόφοιτοι τον Οκτώβριο στο Κάιρο

Η Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ. ΚΥΠΕ




Τη στήριξή της στην Α’ Παγκόσμια Αμπετειάδα, που αναμένεται να διεξαχθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Αίγυπτο, εξέφρασε η υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της χώρας, Ναμπίλα Μάκραμ, σε συνάντηση που είχε με τον γγ του Ιδρύματος Αμπέτ, και διαχειριστικός διευθυντής της Αμπετείου Σχολής, Νικόλας Βαδής.

  • Ο κ. Βαδής προσκάλεσε την υπουργό να τιμήσει με την παρουσία της τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με την επίσκεψη τουλάχιστον 200 αποφοίτων του αιγυπτιώτικου σχολείου, το ερχόμενο φθινόπωρο, στο Κάιρο και μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθούς, Δαμιανού, ο οποίος είναι και ο διευθυντής της ιστορικής σχολής.
  • Από την πλευρά της, η κ. Μάκραμ εξέφρασε τη χαρά της, που τόσοι Αμπετειανοί Αιγυπτιώτες θα επισκεφτούν και πάλι την Αίγυπτο όπου γεννήθηκαν και τόνισε ότι θα είναι στο πλευρό της διοργάνωσης της Α’ Παγκόσμιας Αμπετειάδας, έτσι ώστε να αποτελέσει ακόμη μία δράση που δείχνει τους ισχυρούς δεσμούς των δύο κρατών και λαών.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του συμβούλου της Ιεράς Μονής Σινά (που είναι και ο διαχειριστικός φορέας της Σχολής), Αντώνη Καζαμία, ο οποίος αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην όλη διοργάνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

Την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας εκφράζει μόνον ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε ο Παυλόπουλος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: