52 τραυματίες-τα 18 παιδιά- στην καρναβαλική παρέλαση στη Γερμανία: Αναζητούνται τα κίνητρα του δράστη [videos]

File Photo: Το χθεσινό περιστατικό σόκαρε την κοινή γνώμη της Γερμανίας η οποία ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από την τρομοκρατική, ρατσιστική επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας στην πόλη Χανάου, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι. EPA, ELMAR SCHULTEN BEST QUALITY AVAILABLE




Δέκα οκτώ παιδιά είναι μεταξύ των 52 ανθρώπων που τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε παρέλαση καρναβαλιστών στην πόλη Φολκμάρζεν της Γερμανίας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Έσσης, η οποία εξακολουθεί να αναζητεί τα κίνητρα του δράστη.

«Υπάρχουν 18 παιδιά μεταξύ των θυμάτων (…) 35 άνθρωποι νοσηλεύονται και 17 ακόμη έχουν λάβει εξιτήριο αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες», επεσήμανε η τοπική αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Στο μεταξύ οι ερευνητές ελπίζουν να μπορέσουν να ανακρίνουν σήμερα τον 29χρονο άνδρα που έριξε την ασημί Μερσεντές του πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος.

  • Το χθεσινό περιστατικό σόκαρε την κοινή γνώμη της Γερμανίας η οποία ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από την τρομοκρατική, ρατσιστική επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας στην πόλη Χανάου, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι.

«Τι συμβαίνει στη χώρα μας;», διερωτάται στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Bild.

Τόσο η εφημερίδα αυτή, όσο και άλλα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο 29χρονος Γερμανός, που έχει συλληφθεί με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, δεν ήταν σε κατάσταση να ανακριθεί χθες Δευτέρα καθώς είχε υποστεί τραύματα το κεφάλι.

Οι γερμανικές αρχές προσπαθούν σήμερα να διαλευκάνουν τα κίνητρα του άνδρα που έριξε χθες Δευτέρα το αυτοκίνητό του σε παρέλαση καρναβαλιστών στο Φόλκμάρζεν, τραυματίζοντας 52 ανθρώπους ανάμεσά τους και 18 παιδιά, την ώρα που η κοινή γνώμη στη Γερμανία είναι ακόμη υπό το σοκ της ρατσιστικής επίθεσης της προηγούμενης εβδομάδας στη Χανάου, με εννέα νεκρούς.

Ένα πράγμα είναι βέβαιο σήμερα: ο 29χρονος Γερμανός δεν ήταν μεθυσμένος, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Φρανκφούρτη, η οποία έχει ξεκινήσει έρευνα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Ωστόσο δεν αποκλείεται ο άνδρας αυτός, που κατάγεται από την Φόλκμάρζεν – μια πόλη 7.000 κατοίκων στο κρατίδιο της Έσσης, όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα– να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Οι αρχές δεν μπορούν να πουν ακόμη αν έδρασε σκοπίμως και ελπίζουν να μπορέσουν να ανακρίνουν σήμερα τον 29χρονο άνδρα που έριξε την ασημί Μερσεντές του πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος, καθώς νοσηλεύεται επειδή έχει υποστεί τραύματα στο κεφάλι.

«Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το έγκλημα είχε πολιτικά κίνητρα», επεσήμανε ένας από τους ερευνητές στην εφημερίδα Bild. «Όμως πιστεύουμε ότι ο άνδρας έδρασε σκοπίμως και ότι τα ψυχολογικά προβλήματα (από τα οποία πάσχει) έπαιξαν κάποιο ρόλο», πρόσθεσε.

Εξάλλου η εισαγγελία ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συλλάβει ένα δεύτερο άτομο το οποίο βιντεοσκόπησε το συμβάν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν συνδέεται ή όχι με τον οδηγό.

Με πληροφορίες από Reuters- AFP, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Γνωστός στις γερμανικές Αρχές ο δράστης της επίθεσης στο Καρναβάλι του Φολκμάρζεν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: