Ξεφύγατε σύντροφοι του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: Κάτω τα χέρια από τους ανταποκριτές…

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ (Donald Trump) (2Α), μιλούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στον Λευκό Οίκο, στην Ουάσινγκτον. Είναι η στιγμή κατά την οποία υποβάλλει ερώτηση στον κ. Τραμπ ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου. Photo via White House




ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Όταν στις 17 Οκτωβρίου του 2017, και ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα η συνάντησή του με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε άθλια -κατά τη γνώμη μου- επίθεση από τη Νέα Δημοκρατία, οι Έλληνες ανταποκριτές δώσαμε τη μάχη της αληθινής ενημέρωσης.

Τότε, δεχθήκαμε και απαίσιες επιθέσεις από τα «τρολλς» της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και εμένα ειδικά, «κολλητό του Αλέξη» με ανέβαζαν, «υπάλληλο του ΣΥΡΙΖΑ» με …κατέβαζαν οι Νεοδημοκράτες! Επιθέσεις δέχθηκαν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι. Οι επιθέσεις εναντίον μου οδήγησαν, πιστεύω, και στη διακοπή μίας συνεργασίας που είχα με ελληνικό ΜΜΕ.

  • Την επίθεση εναντίον του τότε πρωθυπουργού, στην οποία συμμετείχαν επώνυμοι και πολύ γνωστοί Έλληνες δημοσιογράφοι, σιγόνταραν και απαξιωμένοι «ανταποκριτές», που εμφανίζονται στην Ουάσιγκτον δύο φορές το χρόνο για τουρισμό. Τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου τους συναντά κανείς στα καφέ του Κολωνακίου, στα καφενεία και τα μοναστήρια της Αστόριας, και τον χειμώνα στην ηλιόλουστη Φλόριντα.

Ειλικρινά δεν πρόκειται να ξεχάσω πόσο βίαιες ήταν οι επιθέσεις εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Μέχρι και ότι πουλήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ ακούσαμε και διαβάσαμε. Και αυτό επειδή προχώρησε στη συμφωνία για τα F-16. Αφήνω κατά μέρος τις ειρωνείες ότι ο αριστερός Τσίπρας τα έδωσε όλα στον ακροδεξιό Τραμπ, μία βαριά ομολογουμένως κατηγορία.

Στις 7 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στην Ουάσιγκτον του σημερινού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Αμέσως οι ρόλοι άλλαξαν. Ότι έλεγαν το 2017 οι Νεοδημοκράτες για τον κ. Τσίπρα, τα υποστήριζαν τώρα οι Συριζαίοι για τον κ. Μητσοτάκη. Για να μην κρύβουμε τα λόγια μας… Τις ίδιες βλακείες και ανοησίες έλεγαν και λένε και οι δύο πλευρές…

Εμείς, οι ανταποκριτές, γίναμε πάλι στόχος. Από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά. Τι δεν ακούσαμε, τι δεν διαβάσαμε τις τελευταίες μέρες.

  • Έχω να τους πω, λοιπόν, ότι δεν θα «μασήσουμε» ούτε αυτή τη φορά. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε το «μπούλινγκ» κανενός. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δημοσιογραφία που γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα. Δεν είμαστε εδώ για να περνάμε τη «γραμμή» της Αθήνας, μέσω της Ουάσιγκτον, πάλι στην… Αθήνα.

Είμαστε εδώ για να ενημερώνουμε τους αναγνώστες, τους ακροατές και τους τηλεθεατές στην Ελλάδα και την Κύπρο για ότι συμβαίνει στην αμερικανική πρωτεύουσα και αφορά τα ελληνικά εθνικά θέματα, την κατοχική δύναμη Τουρκία και γενικά την ευρύτερη γειτονιά μας.

Όπως απορρίψαμε το 2017 τις βλακείες των Νεοδημοκρατών για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, το ίδιο κάνουμε και τώρα: Απορρίπτουμε τις ίδιες βλακείες των Συριζαίων για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε ότι αφορά εμένα, έχω την ιδεολογία μου, που δεν έχει σχέση ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη Νέα Δημοκρατία. Αλλά, ως δημοσιογράφος δεν έχω εργαστεί ποτέ στη βάση αυτής της ιδεολογίας.

Με βάση τα παραπάνω, θα χαρακτηρίσω απαράδεκτη την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που εμπλέκει εμάς τους ανταποκριτές στην επίθεσή του εναντίον του κ. Μητσοτάκη.

Αυτός που την έγραψε ας πάει να ρωτήσει τον Αλέξη Τσίπρα, για τους Έλληνες ανταποκριτές και τη βοήθεια που του πρόσφεραν -στο πλαίσιο μόνο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας- για να μην καταστραφεί η επίσκεψη του στο Λευκό Οίκο.

  • Οι ανταποκριτές δεν στηρίχθηκαν σε διαρροές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως δεν στηρίχθηκαν στις διαρροές της κυβέρνησης Τσίπρα, το 2017. Οι ανταποκριτές παρακολούθησαν την ενημέρωση του αξιωματούχου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.
  • Οι ανταποκριτές μίλησαν με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Δεν είναι δυνατόν τέσσερις δημοσιογράφοι, ο Αποστόλης Ζουπανιώτης, η Λένα Αργύρη, η Κατερίνα Σώκου και εγώ, να μην ακούσαμε καλά.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι -και το επαναλαμβάνω- απαράδεκτη απ’ όλες τις απόψεις. Και ελπίζω να μην αναγκαστώ να επανέλθω για τα γεγονότα του Οκτώβρη του 2017…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ρίξτε και μία ματιά στη φωτογραφία μήπως και καταλάβατε υπό ποιο “καθεστώς” καλύπτουν οι δημοσιογράφοι, οι φωτογράφοι και οι κάμεραμεν τις συναντήσεις του Προέδρου Τραμπ στο Όβαλ Όφις…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Ακούστηκαν εξαιρετικά λόγια από τον Πενς και τον Πομπέο: Τώρα θέλουμε έργα από τον Τραμπ…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: