Βρέθηκαν, μετά από 46 χρόνια, τα οστά του ήρωα Γιώργου Κατσάνη που έπεσε μαχόμενος τους Τούρκους

File Photo: Επίσημη τελετή παράδοσης των λειψάνων έξι Ελλαδιτών στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο. ΚΥΠΕ,ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν, μετά από 46 χρόνια, τα οστά του ήρωα Ταγματάρχη Διοικητή της 33ης Μοίρας Καταδρομών Γιώργου Κατσάνη (από το Σιδηρόκαστρο Σερρών), αθλητή του στίβου του Ηρακλή, ο οποίος “έπεσε” μαχόμενος την 21η Ιουλίου 1974 στον Αγιο Ιλαρίωνα της Κύπρου υπερασπιζόμενος την Κερύνεια, όπου αντιμετώπιζε Τούρκους εισβολείς!

Το γεγονός γνωστοποίησε η θυγατέρα του, Λίνα Κατσάνη, με το εξής κείμενό της : “Σαράντα έξι χρόνια πέρασαν για να φτάσει η ώρα της επιστροφής σου πατέρα. Άφησες το αίμα και την σάρκα σου εκεί στον Άγιο Ιλαρίωνα σύμβολο παντοτινό της λεβεντιάς, της τιμής και της γαλανόλευκης. Τα ιερά οστά σου δαφνοστεφανωμένε πατέρα μου ταυτοποιήθηκαν. Σε περιμένουμε”.

Ο Γιώργος Κατσάνης σκοτώθηκε ηρωικά μαχόμενος στον Άγιο Ιλαρίωνα, ως Διοικητής της 33ης Μοίρας Καταδρομών στις 21 Ιουλίου 1974, μόλις ένα 24ωρο μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η οικογένεια του Ηρακλή θρήνησε και εξακολουθεί να τιμά τον άλλοτε αθλητή της, τον παλιό σπρίντερ και ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στον ηρωισμό που επέδειξε ο παλιός αθλητής του, χάρισε το όνομά του στο κλειστό γυμναστήριο το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα η ομάδα του Βόλεϊ, στις εγκαταστάσεις των Χορτατζήδων. Το γνωστό, πλέον, “Κατσάνειο” οφείλει την ονομασία του σ’ αυτόν. Παράλληλα “Στρατόπεδο Γεωργίου Κατσάνη” ονομάστηκε και ο χώρος Εκπαίδευσης των “Ειδικών Δυνάμεων” στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ο ΟΗΕ μπορεί να επιβάλει σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο, αλλά δεν το πράττει, λέει ο Μαυρογιάννης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: