Βραζιλία: Δικαστήριο ζητεί από το Netflix να κατεβάσει την ταινία με “ομοφυλόφιλο Χριστό”

File photo: Ο δικηγορικός σύλλογος της Βραζιλίας επέκρινε την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την λογοκρισία. Photo via Twitter




Δικαστής στη Βραζιλία ζήτησε από το Netflix να κατεβάσει μια ταινία του στην οποία ο Χριστός εμφανίζεται ως ομοφυλόφιλος άνδρας, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται: «Το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης (…) δεν είναι απόλυτο».

«Ο πρώτος πειρασμός του Χριστού», μια ταινία της ομάδας Porta dos Fundos, εμφανίζει τον Χριστό να φέρνει στο σπίτι του για να συναντηθεί με την οικογένειά του τον σύντροφό του.

Η ταινία αναρτήθηκε στο Netflix τον προηγούμενο μήνα και έχει προκαλέσει την οργή των συντηρητικών χριστιανών στη Βραζιλία. Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτηση με την οποία ζητούν από την πλατφόρμα να κατεβάσει την ταινία.

Η θρησκευτική οργάνωση Associaçao Centro Dom Bosco de Fe e Cultura προσέφυγε δικαστικά εναντίον των δημιουργών της ταινίας και τελικά το δικαστήριο αποφάσισε ότι το Netflix πρέπει να την κατεβάσει.

  • Ωστόσο ο δικηγορικός σύλλογος της Βραζιλίας επέκρινε την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την λογοκρισία.

Στη Βραζιλία ζει ο μεγαλύτερος πληθυσμός καθολικών, ενώ αυξανόμενοι είναι και οι αριθμοί των ευαγγελικών χριστιανών που υποστηρίζουν την ακροδεξιά κυβέρνηση του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου. Ο ίδιος ο Μπολσονάρου έχει δηλώσει ότι θα προτιμούσε να έχει έναν νεκρό γιο παρά έναν ομοφυλόφιλο.

Ο γιος του Εντοάρντο Μπολσονάρου έχει αποκαλέσει την ταινία των Porta dos Funtos «σκουπίδι» στον λογαριασμό του στο Twitter, τονίζοντας ότι «δεν εκπροσωπούν την κοινωνία της Βραζιλίας».

Στις 24 Δεκεμβρίου άγνωστοι επιτέθηκαν στα γραφεία των Porta dos Funtos στο Ρίο με βόμβες μολότοφ.

Με πληροφορίες από Reuters- AFP
Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Η Γκουίνεθ μιλά για τους άντρες της ζωής της: Λατρεύω την σύντροφο του πρώην συζύγου μου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: