Βίντεο-ντοκουμέντο με μισθοφόρους της Τουρκίας που ταξιδεύουν για τη Λιβύη [video]

Την ώρα που στο Βερολίνο αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας πριν από τη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη, η Τουρκία σύμφωνα με τον LNA στέλνει μισθοφόρους να πολεμήσουν για τον Σάρατζ. EPA/FILIP SINGER




Tο γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο-ντοκουμέντο που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter o Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), ο οποίος έχει επικεφαλής τον στρατάρχη Χαφτάρ και δείχνει μισθοφόρους της Τουρκίας για τη Λιβύη.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του LNA αποστολή τους είναι να πολεμήσουν για χάρη του Φαγιέζ αλ Σάρατζ και της Τουρκίας.

Όπως προκύπτει από το εν λόγω αποκαλυπτικό οπτικοακουστικό υλικό φαίνονται ισλαμιστές μαχητές με καταγωγή από τη Συρία, τους οποίους έχει μισθώσει η τουρκική κυβέρνηση, σε πτήση με προορισμό τη Λιβύη.

Αποστολή τους, σύμφωνα με τον LNA, είναι να πολεμήσουν για χάρη της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας του Φαγιέζ αλ Σάρατζ, κατ’ εντολή της Αγκυρας. Στο εν λόγω βίντεο οι άντρες συνομιλούν, ενώ αρκετοί από αυτούς προσπαθούν να καλύψουν τα πρόσωπά τους.

Οι δυνάμεις του Χάφταρ απέκλεισαν τους κύριους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου, ανακοίνωσε η Εθνική Επιχείρηση Πετρελαίου

Δυνάμεις πιστές στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ απέκλεισαν σήμερα τους κύριους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου στην ανατολική Λιβύη, ανακοίνωσε η λιβυκή Εθνική Επιχείρηση Πετρελαίου (ΕΕΠ).

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΕΠ αναφέρει πως οι εξαγωγές σταματούν στα λιμάνια της πετρελαϊκής ημισελήνου, τον πνεύμονα της λιβυκής οικονομίας: Μπρέγκα, Ρας Λανούφ, αλ-Σέντρα, αλ-Χαρίγκα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο αποκλεισμός θα προκαλέσει μείωση της παραγωγής της χώρας από 1,3 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, σε 500.000 βαρέλια ημερησίως.

Η κατάπαυση του πυρός και η τήρηση του εμπάργκο τα βασικά σημεία του σχεδίου κοινού ανακοινωθέντος της Διάσκεψης του Βερολίνου για την Λιβυη

Ο άμεσος τερματισμός των εχθροπραξιών και η πραγματική τήρηση του εμπάργκο όπλων αποτελούν τα βασικά σημεία του εγγράφου των Ηνωμένων Εθνών, επί του οποίου θα επιδιωχθεί αύριο στο Βερολίνο η συναίνεση των συμμετεχόντων στη Διάσκεψη για τη Λιβύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), το έγγραφο αναφέρει ότι «θα πρέπει να επιτευχθεί μόνιμη κατάπαυση του πυρός και συνεπής εφαρμογή του εμπάργκο όπλων» για τη μαστιζόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο χώρα. Το σχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος χωρίζεται σε έξι τομείς, οι οποίοι, εκτός από την κατάπαυση του πυρός και την τήρηση της επανειλημμένα παραβιασθείσας απαγόρευσης εισαγωγής όπλων, αφορούν μεταρρυθμίσεις στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας.

Η σχετική επιστολή των Ηνωμένων Εθνών φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες και ημερομηνία 15 Ιανουαρίου, αναφέρει το dpa.

Οι συμμετέχοντες στην αυριανή Διάσκεψη αναμένεται να δεσμευτούν την Κυριακή για την επιστροφή σε μια πολιτική διαδικασία στη Λιβύη και για συμμόρφωση με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Με πληροφορίες από το ΕΘΝΟΣ το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και άλλα διεθνή ΜΜΕ

“Απειλεί” την ΕΕ ο Ερντογάν με ισλαμιστική τρομοκρατία αν δεν στηρίξει τους φιλους του στη Λιβύη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: