Τσιτσιπάς και Περβολαράκης, ηττήθηκαν από τους Καναδούς στο ξεκίνημα του ATP Cup

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Photo via Twitter, @StefTsitsipas




Γερμανία και Ελλάδα αναμετρώνται την Κυριακή στο πλαίσιο του νεοσύστατου ATP Cup που διεξάγεται σε τρεις πόλεις στην Αυστραλία. Οι Έλληνες αντισφαιριστές, ο Μιχάλης Περβολαράκης αναμετράται με τον J. Struff και ακολούθως ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα υποδεχθεί τον A. Zverev.

Θα ακολουθήσει το διπλό με τους Περβολαράκη και Τσιτσιπά να αγωνίζονται με τους K. Krawietz και A. Mies. Οι Έλληνες αντισφαιριστές ηττήθηκαν την πρώτη ημέρα των αγώνων από τους Καναδούς αντιπάλους τους.

Η διοργάνωση διεξάγεται σε τρεις πόλεις, το Μπρίσμπειν, το Περθ και το Σίδνεϊ. Μετέχουν 24 χώρες που είναι χωρισμένες σε έξι ομίλους. Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής, οι πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι από όλους τους ομίλους προκρίνονται στους προημιτελικούς, απ` όπου μετά τους «νοκ άουτ» αγώνες θα προκύψει η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο.

Οι Έλληνες αντισφαιριστές αγωνίζονται στον 5ο όμιλο. Κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων οι Περβολαράκης και Τσιτσιπάς ηττήθηκαν τόσο στους δύο μονούς αγώνες όσο και στον διπλό από τους Καναδούς αντιπάλους τους.

Πρώτος ο Περβολαράκης έχασε από τον F. Auger-Aliassime με (1-6) και (3-6). Ακολούθως ο Τσιτσιπάς έχασε δύο σετ με (6-7) από τον D. Shapovalov. Οι Έλληνες αντισφαιριστές έχασαν το διπλό από τους δύο Αυστραλούς με (2-6) και (3-6).

Στις 7 Ιανουαρίου ο Περβολοράκης θα αναμετρηθεί με τον Αυστραλό N. Kyrgios και ο Τσιτσιπάς με τον A. de Minaur. Οι αντισφαιριστές του διπλού δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Στον 5ο όμιλο της Ελλάδας αγωνίζονται οι αντισφαιριστές του Καναδά, της Αυστραλίας και της Γερμανίας. Την 1 ημέρα των αγώνων Ελλάδα και Γερμανία ηττήθηκαν από τους αντιπάλους τους.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: