Τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στη Γαλλία: Οι νοσούντες είχαν πάει στην Κίνα

Η υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν διαβεβαίωσε ότι οι αρχές θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. EPA, Mourad Balti Touati




Ένα τρίτο κρούσμα του νέου κοροναϊού εντοπίστηκε στη Γαλλία, ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας.

Αυτό το κρούσμα “στενός συγγενής ενός από τους ασθενούς, που εξετάζεται, μόλις επιβεβαιώθηκε”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι τρεις νοσούντες είχαν επισκεφτεί την Κίνα και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Μπορντό και του Παρισιού, σε κλινική απομόνωση.

Η υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν διαβεβαίωσε νωρίτερα ότι οι αρχές θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Θα ναυλώσει λεωφορεία το υπουργείο Υγείας

Το Παρίσι «σχεδιάζει» να ναυλώσει λεωφορεία ώστε οι Γάλλοι υπήκοοι που βρίσκονται στην Ουχάν – την κινεζική πόλη που έχει τεθεί σε καραντίνα από τις κινεζικές αρχές για την καταπολέμηση του νέου κοροναϊού – να μπορούν να εγκαταλείψουν την πόλη, ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το γαλλικό γενικό προξενείο στην Ουχάν ενημέρωσε τους Γάλλους υπηκόους στην Ουχάν ότι σχεδιάζει να συγκροτήσει, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, μια υπηρεσία λεωφορείων επιτρέποντας στους Γάλλους υπηκόους που το επιθυμούν και στους συζύγους τους και παιδιά τους να εγκαταλείψουν την πόλη», ανέφερε το υπουργείο.

Με πληροφορίες από AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

 

Στην Ευρώπη ο κοροναϊός: Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γαλλία, ίσως κι άλλα λένε οι Αρχές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: