Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα Δυτικά την Πέμπτη: Ήλιος στην υπόλοιπη χώρα [χάρτης]

File Photo: Σύννεφα στην πόλη του Ναυπλίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Τοπικές βροχές κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα που γρήγορα θα σταματήσουν, βελτιωμένος καιρός στην υπόλοιπη χώρα, βορειοδυτικοί άνεμοι έως 7 μποφόρ στα πελάγη, περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 σε μεγάλο μέρος της χώρας αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, φαινόμενα που γρήγορα θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με λίγες νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 16, στη Θεσσαλία από 2 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 7 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 18, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 15 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ και σταδιακή σημαντική εξασθένηση, και στο υπόλοιπο Αιγαίο αρχικά από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί με σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο θα πνέουν σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-01-2020

Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αλλά νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΥΠΕ

Κτύπησε την Κάρπαθο: Ισχυρός σεισμός 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 78 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της νήσου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: