Το βιβλίο Leadership Triumphs και Failures του Δρα Άρη Πετάση τώρα και στην ΑΜΑΖΟΝ

Photo via amazon.in




Το 385-σελίδων βιβλίο του Δρα Άρη Πετάση «Leadership Triumphs & Failures»  κατά τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του (Δεκέμβριο, 2019) βρισκόταν σταθερά στα  πρώτα 20 βιβλία του Amazon.co.uk «Best selling new and future  releases” (Kindle edition). Κυκλοφορεί σε kindle και paperback.

Το βιβλίο είναι στα Αγγλικά και απευθύνεται στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό με ποικίλες αναφορές σε φυσιογνωμίες από πολλές χώρες.  Μικρό μέρος του βιβλίου αναφέρεται σε Έλληνες ηγέτες από Θεμιστοκλή και Παυσανία μέχρι Α. Τσίπρα.  Για Αμερική από Jefferson μέχρι Clinton και για Ρωσία από Στρατάρχη Σουβόροφ μέχρι Γέλτσιν, κοκ.

Ο συγγραφέας θεωρεί πως ο όρος «ηγεσία» δεν μπορεί να περιοριστεί μέσα σε στερεότυπα χαρακτηριστικά (traits) και πως ουδέποτε υπήρξαν ιδεώδεις ηγέτες (ούτε αυτός ο Κίμωνας ο Αθηναίος).  Υπήρξαν μόνο ηγέτες με καλά και  κακά.  Σχεδόν όλοι στο τέλος πέφτουν θύμα της: ύβρης, κολακείας, έπαρσης και φιλαυτίας που φθείρει σταδιακά ακόμα και τους πιο ικανούς.  Μικρές εξαιρέσεις, π.χ,, ο Jose Mujica (Ουρουγουάης).  Ο ιδεολόγος κομμουνιστής Λούλα (Βραζιλία) τελικά κατάληξε στην φυλακή για διαφθορά (το αρνείται).

Ο συγγραφέας παραθέτει τρεις βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους εδράζονται τα της ηγεσίας:  α.) Willingness to lead (διάθεση για ανάληψη ηγεσίας).  Ο Ξενοφών (26 ετών τότε) αποτελεί το παράδειγμα. Με την δολοφονία του Κλέαρχου και των άλλων στρατηγών ζήτησε να ηγηθεί της στρατιάς των εγκλωβισμένων Ελλήνων μαχητών στο Περσικό  έδαφος λέγοντας τους, «Ὅστις ζῆν ἐπιθυμεῖ, πειράσθω νικᾶν». Τελικά, τα κατάφερε, β.) Leader performance (αποδοτικότητα ηγέτη).  Ο Σοβιετικός Στρατάρχης Ζούκοφ πάντοτε έβγαινε νικητής («όπου ο Ζούκοφ και η νίκη» /»где жуков там победа»), και γ.) Leader morality (ηθική υπόσταση ηγέτη).  Ο Νέλσον Μαντέλα με τις ηθικές του ενέργειες γλύτωσε την Νότιο Αφρική από εμφύλιο.

Αναγκαίο βιβλίο για όσους επιθυμούν να εξετάσουν το θέμα «ηγεσία» από μια άλλη ξεχωριστή σκοπιά μέσω αμέτρητων παραδειγμάτων: Μέγας Αλέξανδρος, Attlee, Churchill, Υψηλάντης, Alex Ferguson, Kennedy, Καποδίστριας, Mubarak, Mugabe, Stalin, Mao, Tupolev, Blair, Harold Wilson, κοκ.  Απαραίτητο βιβλίο για όσους επιθυμούν να εμπεδώσουν έννοιες ηγεσίας όπως: «χαρισματικός», «ρήτορας», «θαρραλέος», «ρεαλιστή»ς, «ιδεαλιστής», «αποφασιστικός», κοκ.  Ο συγγραφέας σημειώνει πως με μικρές μόνο εξαιρέσεις η σύγχρονη Ελλάδα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στα επίπεδα ηγεσίας των περικλεών προγόνων της.

ή https://www.amazon.com ή https://www.amazon.de

Paperback edition–€18.95,  Kindle edition–€4.75

“Leadership Triumphs and Failures”: A book by Dr Aris Petasis Now on AMAZON

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: