Το Μαξίμου «κόβει το βήχα» σε βουλευτές για την τροπολογία του ΠΑΟΚ: Όποιος διαφοροποιηθεί, διαγράφεται

File Photo. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Σαφές μήνυμα στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την ψηφοφορία για την τροπολογία που αφορά στις αλλαγές στις ποινές που επιβάλλονται από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Διαβλέποντας τον κίνδυνο να υπάρξουν διαρροές στην ονομαστική ψηφοφορία, που πρόκειται να ξεκινήσει στις 13.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, το Μέγαρο Μαξίμου “έκοψε από νωρίς το βήχα” πως δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμία διαφοροποίηση από την κυβερνητική γραμμή.

“Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων. Δεν μας αφορά αν διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ γιατί αφαιρούνται βαθμοί ούτε αν διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός γιατί δεν υποβιβάζεται ο ΠΑΟΚ» είναι το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους βουλευτές”, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Άλλωστε, η χθεσινή διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα του κόμματος αποτελεί σαφώς και ένα έμμεσο μήνυμα με αποδέκτες τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου.

«Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρχει πρόβλημα με την ονομαστική ψηφοφορία», «το θέμα του ποδοσφαίρου δεν προκάλεσε κυβερνητική κρίση» ανέφερε στο μεταξύ νωρίτερα την Τετάρτη Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε «το θέμα του ποδοσφαίρου είναι ένα δύσκολο θέμα διότι απευθύνεται κυρίως στο θυμικό» προσθέτοντας πως «αυτό που έχει σημασία αυτή την στιγμή με την νομοθετική πρωτοβουλία που είναι στην Βουλή και ψηφίζεται σήμερα είναι να διαφυλαχθεί η ενότητα και να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση. Οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες που θα δέιτε στο επόμενο διάστημα  σχετίζονται συνολικά με το θέμα του ποδοσφαίρου και της διαχείρισης του επομένως θα ήθελα να διαφυλαχθώ σε σχέση με αυτά που θα δείτε στο ποδόσφαιρο τα οποία δεν σχετίζονται με ποινές μόνο αλλά με ολόκληρη οργάνωση»

Αναφορικά με την στάση των άλλων κομμάτων σημείωσε πως «κάποιοι επέλεξαν να βγάλουν το χέρι τους από την φωτιά, πολλά κόμματα ζήτησαν να απέχουν από την ψηφοφορία άρα δεν έχουν θέση και στα δύσκολα επιλέγουν να είναι έξω από το κάδρο ενώ επεσήμανε πως «όντως καταλαβαίνουμε την συναισθηματική φόρτιση σε Θεσσαλονίκη – Πειραιά».

Η τροπολογία

Η ονομαστική ψηφοφορία γίνεται μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και για να περάσει η τροπολογία απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών. Η τροπολογία δεν μπορεί να περάσει -ακόμα και με απόλυτη πλειοψηφία- αν δεν επιτευχθεί το κατώτατο όριο των 75 ψήφων που προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Οι ποινές που προβλέπονται είναι αφαίρεση από 5 έως 10 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη απειλούνται με τη συγκεκριμένη ποινή, εφόσον τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου κάνουν αποδεκτή την εισήγηση της ΕΕΑ. Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το βράδυ και το ύψος της ποινής καθορίζεται από τη «βαρύτητα της παράβασης», όπως αναφέρει.

Υπενθυμίζεται, ότι από τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία που θα αρχίσει στις 13:00 θα απέχουν η Ελληνική Λύση, το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: