To Λιμενικό έχει περισυλλέξει δεκάδες αλλοδαπούς σώους στους Παξούς και συνεχίζει την διάσωση

File Photo: Σκάφος του Λιμενικού. ΑΠΕ-ΜΠΕ, STR




«Συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που πραγματοποιείται από τις πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά την οποία ως τώρα έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί σώοι και έχουν ανασυρθεί δώδεκα (12) σοροί» σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα, για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά των Παξών. Για το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν έξι (06) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν δύο (02) ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. έχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί (σώοι), εκ των οποίων τρεις (03) μεταφέρονται με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο ΑΚΤΙΟ, προς παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ενώ έχουν ανασυρθεί και δώδεκα (12) σοροί, αγνώστων λοιπών στοιχείων»

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Τραγωδία στους Παξούς: Ανασύρθηκαν οι σοροί 12 ναυαγών-μεταναστών, σε εξέλιξη η επιχείρηση του Λιμενικού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: