Το ενδεχόμενο να καλέσουν τον Μπόλτον στη δίκη Τραμπ εξετάζουν Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές

Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ, δήλωσε σήμερα ότι θα στήριζε την πρόταση κλήτευσης του χειρόγραφου του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου CNN.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε εδώ είναι να αξιολογήσουμε το χειρόγραφο (του βιβλίου του Μπόλτον) και να δούμε αν υπάρχει λόγος να το προσθέσουμε στα πρακτικά» φέρεται να είπε ο Γκρέιαμ, με βάση την ανάρτηση του δημοσιογράφου στο Twitter.

Όταν ρωτήθηκε αν θα στήριζε την κλήτευση του βιβλίου, απάντησε: «Θέλω να ξέρω τι περιλαμβάνεται στο χειρόγραφο, ναι. Νομίζω ότι είναι σημαντικό».

Εξάλλου, η μετριοπαθής γερουσιάστρια Λάιζα Μουρκόφσκι είπε ότι είναι «περίεργη» για το τι έχει να πει ο Μπόλτον και ότι έχει έρθει η ώρα να αναλογιστούν οι συνάδελφοί της στη Γερουσία αν χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες στη δίκη που διεξάγεται σε βάρος του προέδρου Τραμπ.

«Έχω ήδη δηλώσει ότι είμαι περίεργη να μάθω τι έχει να πει ο Μπόλτον (…) Είπα επίσης ότι υπάρχει η κατάλληλη χρονική στιγμή για να αξιολογήσουμε αν χρειαζόμαστε επιπρόσθετες πληροφορίες. Και αυτή η στιγμή έχει σχεδόν φτάσει» ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Το θέμα της κλήσης νέων μαρτύρων, συμπεριλαμβανομένου και του Μπόλτον, μπορεί να επιλυθεί με ψηφοφορία στη Γερουσία, την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Στην περίπτωση που οι γερουσιαστές δεν θεωρήσουν σκόπιμη την παρουσίαση νέων αποδείξεων ή την κατάθεση μαρτύρων, η Γερουσία θα μπορούσε να ψηφίσει ακόμη και στο τέλος αυτής της εβδομάδας για την καθαίρεση ή μη του Τραμπ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η δίκη θα ολοκληρωθεί πριν από τη διεξαγωγή των πρώτων προκριματικών εκλογών (στην Αϊόβα, στις 3 Φεβρουαρίου) και πριν την ετήσια ομιλία του προέδρου για την Κατάσταση της Ένωσης στο Κογκρέσο, στις 4 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στο Αφγανιστάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: