Το ΑΠΘ χρηματοδοτεί ντοκιμαντέρ που αφορά την εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης

Η επιζήσασα από τα στρατόπεδα του Ολοκαυτώματος Ρόζι Σαλτιέλ κατέθεσε χτες στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αχιλλέας Χήρας
Μια προσπάθεια του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ), για την παραγωγή ντοκιμαντέρ, που αφορά την εξόντωση των εβραϊκών πληθυσμών της Θεσσαλονίκης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα χρηματοδοτήσει το ΑΠΘ.

Αυτό το γνωστοποίησε ο πρύτανης, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”.
Το ντοκιμαντέρ, “προσπάθεια καθηγητή και φοιτητών του ΑΠΘ”, θα σχετίζεται τόσο με τα δραματικά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, “όσο και με όσα έλαβαν χώρα στα στρατόπεδα της Πολωνίας” εξήγησε ο κ. Παπαϊωάννου και πρόσθεσε πως η ολοκλήρωση της οπτικοακουστικής παραγωγής τοποθετείται χρονικά “στο καλοκαίρι του 2020”.

“Με συγκεκριμένες κινήσεις, κινήσεις ουσίας, τιμάμε αυτή την ημέρα, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι η μνήμη πρέπει να μας οχυρώσει -και θα μας οχυρώσει- απέναντι στις ακρότητες και τη βαρβαρότητα του παρελθόντος”, πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωάννου, καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και εξήγησε πως σε κάθε περίπτωση και μετά την περάτωση της προσπάθειας το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ θα είναι στη συνέχεια “διαθέσιμο σε όλους”, για δημόσια προβολή, όποτε και όπου αυτό ζητηθεί να γίνει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Κυριακίδης
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Περίπου 55.000 Έλληνες Εβραίοι εκτοπίστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης: Τη Δευτέρα τελετή μνήμης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal