Εικονογράφηση: mohamed Hassan via pixabay.com




Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης εμφανίζεται να συμφωνεί με την επιλογή της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MRB που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού STAR, το 55,5% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική γνώμη ενώ στον αντίποδα βρίσκεται το 23%.

Περίπου το ίδιο (56,9%) εμφανίζεται το ποσοστό όσων κρίνουν θετικά την επανίδρυση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά το 42,6% θεωρεί πως η προσφυγή στη Χάγη είναι η ενδεδειγμένη επίλυση των διαφορών με την Τουρκία, το 28,8% θέλει απευθείας διάλογο με την Άγκυρα, ενώ το 21,3% απαντά πως ούτε το ένα, ούτε το άλλο συνιστούν λύση.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, το 54,6% θεωρεί πιθανό τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία ενώ το 39,2% δεν ανησυχεί.

Τέλος, η Νέα Δημοκρατία φέρεται να διατηρεί σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνοντας ποσοστό 33% έναντι 20% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην τρίτη τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 5,7% και ακολουθεί με 4,7% το ΚΚΕ και 4% η Ελληνική Λύση. Το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 3,1%. Στο 1,3% η Χρυσή Αυγή, στο 1% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την αδιευκρίνιστη ψήφο να μετριέται στο 24,2%.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: