Τις παρανομίες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ έθεσαν οι Κύπριοι της Βρετανίας στον Βρετανό Υπουργό Ευρώπης

Συνάντηση αξιωματούχων Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας με Βρετανό Υπουργό Ευρώπης. KYΠΕ




Συνάντηση με τον Βρετανό Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα Κρίστοφερ Πίντσερ είχαν την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου Χρίστος Καραολής και ο Αντιπρόεδρος Ανδρέας Παπαευριπίδης.

  • Σύμφωνα με ανακοίνωση, μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις επί μιας σειράς θεμάτων, περιλαμβανομένων των πρόσφατων παράνομων εισχωρήσεων της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  • Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον Βρετανό Υπουργό Ευρώπης για την υποστήριξη που παρείχε η βρετανική κυβέρνηση στις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας.

Συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επανένωση της Κύπρου, οι τρόποι ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου μετά από το Brexit και η προσφορά της κυπριακής παροικίας στη Βρετανία.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας τόνισε στον κ. Πίντσερ την ανάγκη να καταργηθούν οι εγγυήσεις τρίτων χωρών στην Κύπρο και να αποσυρθούν τα ξένα στρατεύματα ως μέρος μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός
Βρετανία/Λονδίνο

Αυστηρή απάντηση Μαυρογιάννη στον Τούρκο Πρέσβη: Επιστολή-καταπέλτης στον ΟΗΕ για παρανομίες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: