Την 75η επέτειο του Ολοκαυτώματος μνημόνευσε η Εβραϊκή Κοινότητα Κύπρου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ενότητα μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου έχει μακρά ιστορία, κάτι για το οποίο η Εβραϊκή Κοινότητα της Κύπρου νιώθει υπερήφανη. Φωτογραφία ΚΥΠΕ
Η Εβραϊκή Κοινότητα Κύπρου σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο της Κύπρου και τον Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Σύνδεσμο διοργάνωσε την Τρίτη εκδήλωση, στη Λάρνακα, για να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ενότητα μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου έχει μακρά ιστορία, κάτι για το οποίο η Εβραϊκή Κοινότητα της Κύπρου νιώθει υπερήφανη.

Κατά την εκδήλωση, η Σέντελ Ράσκιν, απόγονος επιζώντων του Ολοκαυτώματος, μοιράστηκε την οικογενειακή ιστορία της γιαγιάς και του παππού της στο Άουσβιτς, ενώ αξιωματούχοι άναψαν μαζί με τον Αρχιραββίνο της Κύπρου, Αρι Ζέεβ Ρασκιν, το αναμνηστικό κερί στη μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων που δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσων Ιασωνίδης, μιλώντας εκ μέρους του Δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου Λάρνακας, αναφέρθηκε στα θύματα των Ναζί κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, λέγοντας ότι «δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε». Για τι σημασία των γεγονότων του 1945 μίλησε και ο ραβίνος Μόσε Φρίτνμαν του Εβραϊκού Μουσείου Κύπρου.

Στην ανακοίνωση, το Εβραϊκό Μουσείο Κύπρου ευχαριστεί καταληκτικά τον κυπριακό λαό, που έτεινε τα χέρια του με ευγένεια στους Εβραίους πρόσφυγες που διασώθηκαν από τις φλόγες του Ολοκαυτώματος και οι οποίοι παρέμειναν στα βρετανικά στρατόπεδα κράτησης μεταξύ 1946-1949, στην τελευταία στάση τους στο ταξίδι προς την πατρίδα τους, το Ισραήλ, μια πράξη που, όπως αναφέρεται, δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Ετοιμότητα να συμμετάσχει σε πενταμερή εξέφρασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη Λουτ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal