Θρήνος έξω από το Staples Center για τον Black Mamba: Φόρος τιμής στον θρύλο, Κόμπι Μπράιαντ

Η περιοχή όπου συνετρίβη το ελικόπτερο, το οποίο μετέφερε τον αστέρα των Λος Άντζελες Λέικερς. Photo by Los Angeles County Sheriff’s Department




Παίκτες, ομάδες και κόσμος έχουν αρχίσει να αποτίουν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, φόρο τιμής στον σπουδαίο, Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 41 ετών, μετά από συντριβή του προσωπικού του ελικοπτέρου.

Ο κόσμος έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται και να θρηνεί έξω από το «Staples Center», εκεί όπου έδρασε και έγραψε τη δική του Ιστορία ο «Black Mamba», ενώ στην αναμέτρηση Σαν Αντόνιο Σπερς-Τορόντο Ράπτορς, που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι παίκτες τίμησαν με το δικό τους τρόπο τον θρύλο!

Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες είχαν συμφωνήσει να μην εκτελέσουν την πρώτη επίθεση μετά το πρώτο τζάμπολ, με τους παίκτες του Νικ Νερς να κερδίζουν την μπάλα και να αφήνουν τον χρόνο να κυλήσει… Με αυτόν τον τρόπο οι δύο ομάδες τίμησαν τον Μπράιαντ και συνέδεσαν τα πρώτα 24΄΄ της επίθεσης τους, με το Νο24 που φορούσε ο παίκτης στους Λέικερς.

Σακίλ Ο’Νιλ: «Σ’ αγαπάω αδελφέ μου. Είμαι άρρωστος!»

«Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσω την οδύνη που περνάω, σε αυτήν την τραγική και στενάχωρη στιγμή που έχασα τον φίλο, τον αδελφό, τον συμπαίκτη μου στα πρωταθλήματα που κατακτήσαμε, τον κολλητό μου», ήταν το πρώτο σχόλιο του Σακίλ Ο’Νιλ στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, για να συνεχίσει:

«Σ’ αγαπάω αδελφέ μου και θα μου λείψεις. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Μπράιαντ και στις οικογένειες των υπόλοιπων επιβατών. Είμαι άρρωστος!».

Ρίβερς: «Δεν ξέρω τι να πω… »

Ο τεχνικός των Λ.Α. Κλίπερς, Ντοκ Ρίβερς, ξέσπασε σε λυγμούς, όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί για τον τραγικό θάνατό του Κόμπι Μπράιαντ.

«Τα νέα είναι συγκλονιστικά», είπε με δυσκολία ο Ρίβερς και συνέχισε: «Δεν ξέρω τι να πω. Όσοι τον ήξεραν, ήταν ένας εκπληκτικός παίκτης, εξαιρετικός αντίπαλος. Είναι το dna που ελάχιστοι αθλητές έχουν, όπως ο Τάιγκερ Γουντς. Δεν ξέρω τι να πω. Άρχισα να τον γνωρίζω καλύτερα τώρα που είχε αποσυρθεί. Πρέπει να μιλήσω τώρα στους παίκτες μου, δεν μπορώ να το κάνω. Είχαμε μιλήσει για 45 λεπτά την τελευταία φορά, λέγαμε για τις μάχες μας (σ.σ. Σέλτικς-Λέικερς, με τον Ρίβερς προπονητή των Κελτών), όταν τους είχαμε κερδίσει το 2008, όταν μας κέρδισε το 2010».

Αυγενάκης: «Ο Κόμπι Μπράιαντ δεν ήταν ένας ακόμα θρύλος του ΝΒΑ»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σχολίασε τον τραγικό θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ.

«Ο Κόμπι Μπράιαντ δεν ήταν ένας ακόμα θρύλος του ΝΒΑ. Η παγκόσμια επιρροή του στον αθλητισμό υπερέβαινε τα όρια των σπορ, επιδρούσε κοινωνικά σ’ όλο τον πλανήτη. Η θλίψη και το σοκ της απώλειας από το ζοφερό δυστύχημα πολλαπλασιάζονται με τον τραγικό χαμό και της κορούλας του», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Λ. Αυγενάκης

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λος Άντζελες, United States

Η μυθική καριέρα του μεγάλου σταρ Κόμπι Μπράιαντ: Είκοσι χρόνια «Λέικερ», για πάντα «Black Mamba»…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: