“Θάνατος στην Αμερική” φώναζαν χιλιάδες Ιρακινοί στις κηδείες Σουλεϊμανί και Μουχάντις

Φωτογραφία, πηγή, RUPTLY




Χιλιάδες Ιρακινοί φώναζαν σήμερα “Θάνατος στην Αμερική”, σε πομπή πίσω από τα φέρετρα του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί και του ‘Αμπου Μάχντι αλ Μουχάντις, του κύριου υπολοχαγού του στο Ιράκ, που σκοτώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή σε αμερικανική επιδρομή.

Όσοι παρέστησαν στη νεκρική πομπή, στην περιοχή Καζιμίγια της Βαγδάτης όπου βρίσκεται ένα σιιτικό ιερό, φώναζαν επίσης “Εκδίκηση για τον ‘Αμπου Μάχντι αλ Μουχάντις”, τον επιχειρησιακό αρχηγό της Χασντ Αλ Σάαμπι, ενός συνασπισμού σιιτών φιλοϊρανών παραστρατιωτικών που εντάχθηκαν στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

Συνολικά, η αμερικανική “βολή ακριβείας ενός μη επανδρωμένου αεροπλάνου” που συνέτριψε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή τα δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν ο Σουλεϊμανί και ο Μουχάντις προκάλεσε τον θάνατο δέκα ανθρώπων – πέντε Ιρακινών και πέντε Ιρανών.

Τα φέρετρα των πέντε Ιρακινών μεταφέρθηκαν στην Καζιμίγια, καλυμμένα με την σημαία του Ιράκ ξεχωρίζοντας από το μαυροφορεμένο πλήθος που ακολουθούσε.

Οι σοροί των πέντε Ιρανών καλύπτονταν από την ιρανική σημαία.

Μετά την πορεία στην Καζιμίγια, τελέστηκαν οι κηδείες στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης παρουσία πολλών Ιρακινών αξιωματούχων.

Με πληροφορίες AFP-dpa μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βαγδάτη, Ιράκ

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ παρέστη στην Βαγδάτη για τον Σουλεϊμανί: Την Τρίτη η ταφή

Χιλιάδες κόσμου στη Βαγδάτη στην νεκρική πομπή του Σουλεϊμανί: Η ταφή στο Κερμάν (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: