Νεκρός ο αρχηγός του γενικού επιτελείου κι άλλοι 7 από τη συντριβή του ελικοπτέρου στην Ταϊβάν

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν ανακοίνωσαν πως ο αρχηγός του γενικού επιτελείου πτέραρχος Σεν Γι-μινγκ και άλλοι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο που επέβαιναν έκανε αναγκαστική προσγείωση. Φωτογραφία via υπουργείο Άμυνας




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ:

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Ταϊβάν πτέραρχος Σεν Γι-μινγκ, σκοτώθηκαν όταν ελικόπτερο με 13 επιβαίνοντες αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο βόρειο τμήμα της νήσου, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Μερικά λεπτά νωρίτερα, η κυβέρνηση της προέδρου Τσάι Ινγκ-ουέν είχε δώσει λίγο μικρότερο απολογισμό θυμάτων, κάνοντας λόγο για έξι νεκρούς και πέντε επιζήσαντες.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν είχε ανακοινώσει πως βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο ελικόπτερο αμερικανικής κατασκευής Black Hawk.
Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για την κατάσταση των ανθρώπων που επέζησαν.Ο θάνατος του πτέραρχου καταγράφεται μία εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 11ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ταϊπέι, Ταϊβάν

ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Στρατιωτική τραγωδία στην Ταϊβάν: Επιχείρηση για διάσωση ανώτατων αξιωματικών.

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Ταϊβάν πτέραρχος Σεν Γι-μινγκ και άλλοι δύο άνθρωποι αγνοούνται μετά την αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου με 13 επιβαίνοντες στο βόρειο τμήμα της νήσου, ενημέρωσε το υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο σημείωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο ελικόπτερο Black Hawk, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του γενικού επιτελείου.

Κατά την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο, βρέθηκαν πολλοί επιζώντες μετά την αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου. Δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις για την κατάστασή τους.

Η συντριβή του ελικοπτέρου καταγράφηκε μία εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 11ης Ιανουαρίου.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ανώτατος αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων της Ταϊβάν αγνοείται μετά την αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου UH-60 Black Hawk στο βόρειο τμήμα της νήσου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο σημείωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης των 13 επιβαινόντων στο ελικόπτερο, ανάμεσά τους του πτέραρχου Σεν Γι-μινγκ, αρχηγού του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Ταϊβάν.

Κατά την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας, υπάρχουν επιζώντες μετά την αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου.

Πληροφορίες από το Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ταϊπέι, Taiwan Province of China

Ανήσυχος ο Γκουτέρες μετά την αναγγελία του Κιμ για τέλος στο μορατόριο δοκιμών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: