Στο Φανάρι ο πρέσβης Μπράουνμπακ: Συζήτηση για την επίσκεψη Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρέσβης Brownback επικεφαλής της υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας, με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Επίσκεψη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε το απόγευμα ο πρέσβης Σάμιουελ Μπράουνμπακ (Samuel Brownback), επικεφαλής της υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας.

Ο πρέσβης Brownback, ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφθεί την Ι. Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου εδρεύει η ιστορική Θεολογική Σχολή, συζήτησε με τον Παναγιώτατο ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή και τη διακονία της Μητρός Εκκλησίας, στην έδρα της αλλά και στον κόσμο, για την ομογένεια, αλλά και για την κατάσταση των Χριστιανών στην Τουρκία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με τη σειρά του, αναφέρθηκε στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Αμερική, κατά τον ερχόμενο Μάιο, και την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρέστησαν η γενική πρόξενος των ΗΠΑ στην Πόλη, Daria Darnell, με συνεργάτες του πρέσβη και του γενικού προξενείου, ενώ, από την πλευρά της Μητρός Εκκλησίας, ο μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος, ο πατριαρχικός διάκονος Ιάκωβος και ο άρχων διδάσκαλος του Γένους, Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Συνάντηση στο Φανάρι με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο Καναδός πρέσβης στην Άγκυρα

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: