O στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ “τα είπε” με το Νίκο Δένδια: Σήμερα θα συναντήσει τον Πρωθυπουργό

Ο διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) Χαλίφα Χάφταρ με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Photo via Twitter από @LNA2019M




Ολοκληρώθηκε η ιδιωτική συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ (Khalifa Haftar) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην συνάντηση ήταν παρών και ο ναύαρχος Φαράζ αλ-Μαχντάουι.

Σήμερα το μεσημέρι ο Χαλίφα Χάφταρ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση η συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια θα πραγματοποιηθεί στις 10:30.

Ο Λίβυος στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ έφτασε στις 8.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) στην Αθήνα για να έχει συναντήσεις με ανώτατους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης.

Τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών στο ξενοδοχείο.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός χαρακτηρίζει ιστορική την επίσκεψη του στρατάρχη. Η επίσκεψη θεωρείται εξαιρετικά σημαντική, καθώς ο κ. Χαφτάρ θεωρείται ο μεγαλύτερος εχθρός αυτή τη στιγμή της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν, στη Μεσόγειο.

  • Όπως έγινε γνωστό ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, Παρασκευή, θα συναντηθεί στις 13:00 στο Γραφείο του στη Βουλή, με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Khalifa Haftar.
  • Επίσης: ο Υπουργός Εξωτερικών, θα συναντηθεί σήμερα Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και ώρα 10:30 π.μ., στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Khalifa Haftar.

Προχθες, ο στρατάρχης Χαφτάρ δημοσιοποίησε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έλαβε πρόσκληση από τη Γερμανία για να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Σε μήνυμά του ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), που ελέγχει ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, αναφέρει:

«Ρωτάμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες στο Βερολίνο. Μήπως δεν είναι η Ελλάδα μία από τις πιο επηρεασμένες χώρες από αυτή τη σύγκρουση;»

Πως ο θυμωμένος Χαφτάρ “άδειασε” τον Πούτιν: Ο ρόλος της Τουρκίας στη Λιβύη ήταν η αιτία…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: