Στην “κατάψυξη” η Κύπρος την Τρίτη: Τσουχτερό κρύο και παγετός στα ορεινά

Στιγμιότυπο από τη θαλασσια περιοχά Πισσουριου. Photo via Facebook, ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ




Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός επικρατούν στην Κύπρο, καθώς η περιοχή επηρεάζεται από ασθενή ψηλή πίεση και βόρειο ρεύμα αέρα. Ολικός παγετός επικρατεί στα ψηλότερα ορεινά, ενώ νωρίς το πρωί παγετός αναμενόταν να παρατηρείται τοπικά και στα χαμηλότερα ορεινά και η πρόγνωση αναφέρει ότι οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

  • Αν και όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοιχτοί, εντούτοις μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους ήταν νωρίς το πρωί 82 εκατοστά

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας στο οδικό δίκτυο των αστικών περιοχών και στους αυτοκινητοδρόμους, δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα το πρωί σήμερα.

  • Στα ορεινά ωστόσο, σημειώθηκε χιονόπτωση και έχει σχηματιστεί παγετός και συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας ασθενής ψηλή πίεση και βόρειο ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή. Ο καιρός σήμερα θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής, κυρίως στα νότια και στα ανατολικά και, ελαφράς χιονόπτωσης τοπικά στα ορεινά, νωρίς το πρωί.

Σύντομα όμως αναμένεται να καταστεί κυρίως αίθριος.

  • Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να επικρατεί ολικός παγετός, ενώ νωρίς το πρωί παγετός αναμένεται να παρατηρείται τοπικά και στα χαμηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί απόψε γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Οι ακόλουθοι δρόμοι είναι ανοιχτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες:

– Δρόμος Παλαιχωρίου – Αγρού – Άλωνας
– Δρόμος Παλαιχωρίου – Ασκά – Φτερικούδι – Άλωνας
– Δρόμος Άλωνας – Πλατανιστάσας
– Δρόμος Άλωνας – Πολυστύπου
– Δρόμος Πολυστύπου – Λαγουδερών
– Δρόμος Λαγουδερών – Χαντριών

Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος επίσης είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Προτρέπονται οι οδηγοί οχημάτων που θα διακινούνται στα ορεινά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλα διερχόμενα οχήματα όπου χρειαστεί.

Κλειστά σχολεία στα ορεινά
Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία σε ορεινές κοινότητες λόγω των καιρικών συνθηκών, που επικρατούν σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα, τα πιο κάτω σχολεία στη Μέση Εκπαίδευση παρέμειναν κλειστά: Αγρός, Λεμύθου, Όμοδος. Κλειστά παρέμειναν, επίσης τα Δημοτικά Σχολεία Κυπερούντας και Πάνω Πλατρών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Θρησκευτική προπαγάνδα στα κατεχόμενα: Μετά τα τζαμιά η Άγκυρα ιδρύει ραδιοφωνικό σταθμό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: