Στοιχεία πολεμικού ανακοινωθέντος το διάγγελμα Τραμπ, λέει το ΚΚΕ τονίζοντας κινδύνους

File Photo: Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




“Το σημερινό διάγγελμα του Ντ. Τραμπ είχε στοιχεία πολεμικού ανακοινωθέντος, που δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής” τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι “το αίτημα για περαιτέρω εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, μαζί με τις κυρώσεις προς το Ιράν, οξύνουν την ήδη τεταμένη κατάσταση, φέρνοντας πιο κοντά τον κίνδυνο μιας γενικευμένης ανάφλεξης”.

“Οι ελληνικές κυβερνήσεις φέρουν τεράστια ευθύνη, έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, με στρατιωτικές βάσεις απ’ άκρη σε άκρη, που μπορούν να αποτελέσουν πιθανό στόχο αντιποίνων. Η δε απροκάλυπτη στήριξη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στην πολιτική των ΗΠΑ, εμπλέκει τον ελληνικό λαό σε μεγάλες περιπέτειες και πρέπει να καταδικαστεί” προσθέτει το ΚΚΕ.

Το κόμμα στην ανακοίνωσή του καταλήγει υπογραμμίζοντας πως “τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη για να ακυρωθεί η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ και να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα. Να μην χρησιμοποιηθεί η χώρα μας ως ορμητήριο πολεμικών επεμβάσεων. Να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ΝΑΤΟϊκες αποστολές”.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Το “ναι σε όλα” του Μητσοτάκη υπονομεύει την εθνική μας ασφάλεια λέει ο Βαρουφάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: