Στη Ρωσία ο Παναθηναϊκός: Να περιορίσουμε την περιφέρεια της ΤΣΣΚΑ λέει ο Πιτίνο

File Photo: Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Για το Καλίνινγκραντ της Ρωσίας αναχώρησε η αποστολή του Παναθηναϊκού που θα αντιμετωπίσει αύριο (3/1, 19:00) την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Euroleague.

Νωρίτερα οι παίκτες του «τριφυλλιού» ολοκλήρωσαν χωρίς προβλήματα την εν Ελλάδι προετοιμασία τους για τον αγώνα με την «ομάδα του στρατού», με τον τεχνικό του «τριφυλλιού», Ρικ Πιτίνο, να αφήνει εκτός αποστολής τον Ίαν Βουγιούκα.

Σε δηλώσεις του πριν από την αναχώρηση της αποστολής, ο Πιτίνο χαρακτήρισε την ΤΣΣΚΑ μια από τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Euroleague, υπογράμμισε ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να περιορίσει την περιφέρεια της ρωσικής ομάδας, ενώ τόνισε ότι το «τριφύλλι» θα πρέπει να βελτιώνεται σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων της περιφερειακής άμυνας και των ριμπάουντ.

«Η ΤΣΣΚΑ είναι δίχως αμφιβολία ανάμεσα στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης. Πέρσι αναδείχθηκαν πρωταθλητές της Euroleague και μία από τις πολυνίκεις του θεσμού» δήλωσε ο Αμερικανός προπονητής και συμπλήρωσε: «H περιφέρειά της αποτελεί την βασική της δύναμη και θα πρέπει να την περιορίσουμε. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε στην περιφερειακή μας άμυνα, αλλά και στους υπόλοιπους τομείς.

Θα χρησιμοποιήσουμε αρκετά τον Ντίνο (σ.σ. Μήτογλου) στη θέση “4”, γιατί βάσει ποσοστού είναι ο καλύτερός μας ριμπάουντερ και χρειαζόμαστε βελτίωση σε αυτό το κομμάτι».

Από πλευράς παικτών του Παναθηναϊκού, ο Τζίμερ Φρεντέτ τόνισε ότι επιβάλλεται να είναι συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και πως πρέπει οι «πράσινοι» να κάνουν το καλύτερο παιχνίδι τους για να έχουν ελπίδες για τη νίκη. «Ξέρουμε ότι θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι.

Η ΤΣΣΚΑ είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα που παίζει καλά και ειδικά όταν αγωνίζεται μπροστά στο κοινό της έχει πάντα το πλεονέκτημα» επισήμανε ο Αμερικανός γκαρντ και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να πάμε εκεί να παίξουμε το παιχνίδι μας, να δείξουμε βελτίωση στον τομέα των ριμπάουντ και να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό με σκοπό να σκοράρουμε εύκολους πόντους. Επιβάλλεται να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας για 40 λεπτά. Πάμε να παίξουμε το καλύτερό μας μπάσκετ και ελπίζουμε να καταφέρουμε να κερδίσουμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ποδαρικό με κρίσιμα παιχνίδια στην Euroleague για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: